Interessant:

iPhone 5 brengt wereldvrede

nieuws 23 juli 2011 om 16:48

Apple's nieuwe heilige graal wordt de iPhone 5, die mogelijk al binnen enkele maanden uitkomt. Iedereen doet mee aan het doldwaze circus rondom het toestel, inclusief PortableGear. De wereldvrede is nabij.

Volgens eerdere iPhone 5 geruchten beschikt de iPhone 5 over een aluminium behuizing en ontbreekt mogelijk de homebutton aan de voorzijde. Wellicht zou het display dan, net als op de Nokia N9, de hele voorzijde van het toestel beslaan. Volgens de Wall Street Journal is de iPhone 5 zoveel dunner en lichter dan zijn voorgangers dat zelfs de productie problemen zou kunnen opleveren. Naar verluidt beschikt de vijfde iPhone verder over een 8-megapixel camera, een dubbele LED-flitser en een nieuwe Qualcomm-processor. Ook gaan er geruchten over NFC- en 4G-ondersteuning, maar dat is nog hoogst onzeker.

PortableGear meent te weten dat de iPhone 5 Apple's nieuwe cloud-monster wordt dankzij het nieuwe iOS 5 en volledige integratie met Apple's iCloud-service (dat deze herfst officieel uitkomt en MobileMe vervangt). Het Koreaanse DigiTimes beweert dat toeleveranciers van Apple al begin deze maand begonnen zijn met de productie van onderdelen voor de iPhone 5 (en daarnaast ook voor de iPad 3).

Uiteraard is het afwachten wat er van alle geruchten over de opvolger van de iPhone 4 uiteindelijk waarheid wordt. Ongetwijfeld zal Apple weer de hele wereld veranderen en wereldvrede dichterbij brengen. Consumenten slikken het graag: in het laatste boekjaar verkocht Apple 16 miljoen iPhones en boekte het een recordwinst van ruim 4 miljard euro.

De Morgen