Interessant:

iPad HD op komst

nieuws 8 juli 2011 om 10:16

Volgens de website Thisismynextkunnen we aankomende herfst van Apple niet alleen de iPhone 5 verwachten, maar ook een nieuwe iPad voor zakelijk gebruik: de iPad HD of iPad Pro.

Thisismynext zegt dat Apple naast de iPhone 5 deze herfst ook een nieuw model iPad met een dubbele resolutie scherm (2048 x 1536 pixels) introduceert. Dit zou een speciale uitvoering van de iPad 2 voor de zakelijke markt zijn. De tablet zou naar verluidt 'iPad HD' of 'iPad Pro' (naar analogie van de Macbook & MacBook Pro) heten. Het is in elk geval niet de bedoeling dat het de iPad 3 wordt. Tegelijkertijd met de iPad HD/iPad Pro introduceert Apple mogelijk iPad-edities van haar professionele video- en fotosoftware, zoals Final Cut of Aperture.

In hoeverre de iPad HD/Pro daadwerkelijk exclusief voor zakelijk gebruik is, is twijfelachtig. De MacBook Pro wordt immers ook volop door reguliere consumenten gebruikt. Naast de iPhone 5 en een nieuwe iPad verwachten veel analisten ook de iPhone 4S, een eenvoudigere en goedkopere uitvoering van de iPhone 4 voor een lager segment. Uiteraard is nog maar te bezien welke van deze geruchten waar zullen worden gemaakt.

Naschrift: de iPhone 4S is 4 oktober 2011 officieel geintroduceerd.

Naschrift II: de new iPad 3 (met HD-display) is op 7 maart 2012 officieel aangekondigd.

Thisismynext