Interessant:

Garmin neemt Navigon definitief over

nieuws 15 juni 2011 om 09:52

Eerder deze maand ging al het gerucht dat het Amerikaanse Garmin het Duitse Navigon wilde overnemen, en nu hebben de Amerikanen officieel bekend gemaakt Navigon over te nemen.

Garmin heeft geen gegevens gegeven over het overnamebedrag, maar volgens de eerdere geruchten zou het gaan om een bedrag van ongeveer 50 miljoen euro. Garmin is vooral groot in de Verenigde Staten en Navigon is erg sterk in Europa: samengevoegd zijn de bedrijven een geduchte concurrent voor TomTom. Navigon wordt een bedrijfsdochter van Garmin en blijft waarschijnlijk onder de eigen merknaam producten op de markt brengen.

"Deze acquisitie is een uitstekende uitbreiding voor Garmins bestaande navigatie- en mobiele business. Navigon heeft veel geinvesteerd in de Europese navigatiebranche, wat Garmin zal helpen bij een snelle uitbreiding", aldus Cliff Pemble, CEO van Garmin. "Daarnaast hebben we met Navigon ook de fabrikant van een van de best verkopende navigatie-apps voor de iOS en Android in handen en daar verwachten we in de toekomst veel omzet uit te kunnen halen".

Garmin