Interessant:

Sega Game Gear-games voor Nintendo 3DS

nieuws 15 juni 2011 om 10:29

In de eShop (3DS Virtual Console) voor de Nintendo 3DS komen naast klassieke Game Boy- en Game Boy Color-games ook Sega Game Gear-games en TurboGrafx-16-games beschikbaar.

De Sega Game Gear was tussen 1990 en 1997 Sega's concurrent voor de Game Boy. In tegenstelling tot de originele Game Boy had de Game Gear een kleurendisplay. Door de gebrekkige accuduur (je kon 3 uur gamen met 6 AA-batterijen) en het beperkte aantal titels in vergelijking met Nintendo's handheld, werd de Game Gear echter geen groot succes.

"Dit jaar vieren we het 20-jarig jubileum van het Game Gear-systeem. Wij denken dat de release van deze titels op de baanbrekende 3DS een fantastische manier is om dit te vieren", aldus Haruki Satomi, Vice President of Digital Business bij SEGA of America. "Zowel nieuwe fans als gamers die goede herinneringen hebben aan hun tijd op de Game Gear zullen iets van hun gading vinden in het verwachte assortiment van eShop-titels."

De eerste vijf games die in de eShop voor de Nintendo 3DS verschijnen zijn Sonic Triple Trouble, Sonic Drift 2, Shinobi, Dragon Crystal Shirani's Maze en Columns. Nintendo heeft daarnaast laten weten dat er ook TurboGrafx-16-games in de eShop beschikbaar zullen zijn. De TurboGrafx-16 was een gameconsole van de Japanse bedrijven NEC en Hudson Soft in de jaren negentig, maar is nooit officieel in Nederland op de markt gekomen. Het is nog niet bekend welke TurboGrafx-16-games voor de eShop beschikbaar komen. Nintendo maakte eerder deze maand verder bekend dat er een (verborgen) Retro Game Boy-modus voor Nintendo 3DS eShop-games is.

Sega