Interessant:

Google Street View in Navigon-app voor iPhone

nieuws 3 juli 2012 om 11:43

Er is een gratis nieuwe update (2.1) voor de Navigon iPhone-app beschikbaar in de App Store, inclusief Google Street View, Cockpit (een in-app aankoop), individuele route en andere functies.

De nieuwe Google Street View functie van de Navigon-app geeft je een straatbeeld van je bestemming vr het begin van de route, waardoor je een specifiek gebouw makkelijker kan vinden. Je kan doormiddel van een 360 graden overzicht een beter beeld krijgen van je omgeving en bestemming. Kort voor aankomst op de bestemming verschijnt Google Street View weer op het scherm, waardoor het makkelijker wordt om de juiste locatie te vinden.

De nieuwe en gemakkelijk te gebruiken handmatige individuele routefunctie stelt je in staat om je route op een map te bekijken en sommige delen te blokkeren door er simpelweg op te klikken. De app berekent dan automatisch een alternatieve route. Deze functie is beschikbaar in de routeplanningmodus en tijdens het navigeren en biedt je de mogelijkheid om je route aan te passen naar eigen voorkeur. Dit is vooral handig bij navigeren op bekend terrein, want het voorkomt dat je door een bepaalde stad gaan of een snelweg nemen waar je eigenlijk omheen wil navigeren.

iPhone Navigon-app met Google Street View
iPhone Navigon-app met Google Street View

Een nieuwe Cockpit functie geeft actuele en relevante besturingsgegevens weer op een cockpitachtig scherm. Vastgelegde gegevens bevatten gForce (huidige en maximale waarde), snelheid, horizontale en verticale positie en een aanpasbare snelheid- en hoogtegrafiek. Je kan deze informatie gebruiken om een momentopname van je rijgedrag te zien. Ook is er een speciaal off-road scherm met kompas- en hoogteinformatie voor off-road rijden inbegrepen. Navigon Cockpit is beschikbaar als app voor 4,99 (verlaagde prijs 2,99).

Als reactie op de feedback van klanten heeft Navigon (sinds 2011 onderdeel van Garmin) verder de opstarttijd en de grafische weergave van de kaarten van de app verbeterd. Zoomen en 'panning' (verplaatsen) in de kaart gaat nu sneller.Ook ondersteunt de app-update het Retina-display van de New iPad 3. Daarnaast is de interface verbeterd: het downloaden en verwijderen van oude kaarten is vergemakkelijkt.

portablegear.nl