Interessant:

Navigon Flow: nieuwe navigatiesoftware

nieuws 12 juli 2011 om 15:02

Navigon introduceert aankomende september op de IFA 2011 nieuwe navigatiesoftware onder de naam Navigon Flow; de nieuwe software heeft een nog gebruiksvriendelijke interface en een intu´tievere bediening.

Navigon Flow heeft drie centrale menu's (Bestemming opgeven, Kaartoverzicht en Navigatie-opties) die alle standaardfuncties bevatten en naast elkaar gerangschikt zijn. Aangrenzende menu's kunnen worden weergeven zonder de navigatie te onderbreken. De werkbalk onder de menu's heeft eenvoudig te begrijpen pictogrammen die zorgen voor de oriŰntatie en het menu waar je in zit heeft een oranje kleur. Dankzij geanimeerde schermovergangen weet je altijd waar je je bevindt in het systeem. Daarnaast heeft Navigon Flow onder meer grotere buttons en teksten waardoor het gemakkelijker is om gegevens in te voeren.

"Bij de ontwikkeling van de vereenvoudigde menustructuur hebben we de feedback van gebruikers verwerkt die we de afgelopen jaren kregen", zegt J÷rn Watzke, executive vice-president van Product Line Management bij Navigon AG. "En met succes: bij het vergelijken en testen van verschillende navigatiesystemen in focusgroepen bevestigde de meerderheid van de gebruikers dat Navigon Flow de eenvoudigste en beste user interface had."

Navigon Flow
Navigon Flow

Het is nog niet bekend welke en of er nieuwe producten met Navigon Flow worden geintroduceerd op de IFA 2011. Het Amerikaanse Garmin maakte afgelopen juni bekend het Duitse Navigon over te nemen, naar verluidt voor een bedrag omstreeks de 50 miljoen euro.

Naschrift: de eerste Navigon Flow-modellen (de Navigon 42 Easy, de Navigon 42 Plus en de Navigon 42 Premium) zijn in augustus 2011 aangekondigd.

portablegear.nl