Interessant:

Samsung Apps: 100 miljoen downloads

nieuws 25 maart 2011 om 10:41

De Samsung Apps Store, Samsungs applicatiewinkel voor onder meer bada en TouchWiz, heeft de mijlpaal van maar liefst 100 miljoen gedownloade applicaties bereikt.

Drie maanden na de opening van de Samsung Apps Store in februari 2010 waren er wereldwijd reeds 10 miljoen apps gedownload en nu staat de teller dus op 100 miljoen. Samsung meldt dat er in haar applicatiewinkel op dit moment 13.000 apps beschikbaar zijn: zes keer zo veel als in het begin. De populairste downloads betreffen onder meer Magic Torch, Need for Speed Shift en Asphalt 5.

Samsung Apps is beschikaar in 120 landen. In Frankrijk zijn de meeste apps eruit gedownload, gevolgd door Duitsland en Spanje. Deze drie landen downloaden samen een zeer groot deel (40 procent) van de totale downloads uit Samsung Apps.

"We verwachten dat Samsung Apss in 2011 snel zal groeien, vooral met de nieuwe bada line-up", aldus Kang-Hyun Kwon, CEO van Samsung Electronics. "Door voortdurend de service te verbeteren en hoge kwaliteit apps te selecteren, blijven we de beste app-service bieden voor Samsung smartphones".

Korean Newswire