Interessant:

BlackBerry PlayBook OS 2.0 eindelijk onthuld

nieuws 22 februari 2012 om 08:02

BlackBerry-fabrikant Research in Motion heeft deze week eindelijk BlackBerry PlayBook OS 2.0 onthuld; de update (met onder meer betere sociale netwerk-integratie) stond al lang in de planning.

BlackBerry PlayBook OS 2.0 - alleen geschikt voor de BlackBerry PlayBook-tablet - beschikt nu over een geintegreerde e-mailclient en biedt de mogelijkheid om al je berichten (naast e-mails ook Facebook-, LinkedIn- en Twitter-berichten) in één inbox op te slaan. Ook kan je je informatie van sociale netwerken nu integreren met je agenda- en contacten-app, zodat je meteen overal dezelfde informatie tot je beschikking hebt.

Nieuw is verder de verbeterde BlackBerry Bridge-app; via Bluetooth kan je hiermee eenvoudig de belangrijkste apps (waaronder BlackBerry Messenger, e-mail, contacten, je agenda en je browser) van je BlackBerry-smartphone direct op je PlayBook bekijken. Daarnaast is de productiviteit verbeterd met onder meer uitgebreidere editing-functies en de nieuwe Print-To-Go-app. Ten slotte introduceert RIM tegelijkertijd met PlayBook OS 2.0 ook de eerste versie van BlackBerry Mobile Fusion, software voor het gebruik van BlackBerry-tablets en smartphones in de zakelijke omgeving.

BlackBerry PlayBook OS 2.0
BlackBerry PlayBook OS 2.0

Eerder verscheen er voor de BlackBerry PlayBook, BlackBerry's nog niet erg succesvolle 7-inch tablet, al een videochat- en Facebook-app. Tevens is het mogelijk om verschillende Android-apps op het apparaat te gebruiken. PlayBook OS 2.0 wordt later dit jaar waarschijnlijk samengevoegd met BlackBerry OS 7 tot het multi-platform BlackBerry OS 10. PlayBook 2.0 is vanaf deze week gratis te downloaden.

RIM