Interessant:

Tips voor het importeren van een iPad

nieuws 25 april 2010 om 11:23

De Apple iPad komt pas aankomende mei in Europa uit, maar als je er echt eentje eerder in handen wel hebben is dat wel mogelijk; PortableGear geeft enkele tips.

De iPad komt pas in mei naar Europa. Sommigen kunnen echter echt niet wachten op Apple's eerste tablet en willen er zo snel mogelijk eentje in handen hebben. Maar hoe kom je nu aan een iPad? PortableGear zet de mogelijkheden op een rij.

1. Zelf ophalen in de Verenigde Staten
Dit is natuurlijk de manier die het meest tijdrovend is en daarbij moet je maar hopen dat de Amerikaanse winkels nog een iPad voor je op voorraad hebben liggen. Als je bovendien een model van meer dan 567 dollar meeneemt moet je er nog belasting en invoerrechten over betalen als je de iPad in Nederland invoert. De douane van Schiphol let er de laatste tijd zelfs extra op of passagiers iPads proberen in te voeren. De kans is dus groot dat je nog 19 procent BTW over de originele prijs moet betalen als je je iPad vanuit de Verenigde Staten mee naar Nederland neemt. Omgerekend in euro's is de aanschaf in de Verenigde Staten echter wel de goedkoopste manier om een iPad in handen te krijgen - maar dat is wel exclusief vliegreis en hotelovernachting...

2. Laten opsturen vanuit de Verenigde Staten
Dit is een soort truc. Je kan in de Verenigde Staten een "adres" aanschaffen - bijvoorbeeld via sites als Borderlinx of MyUS.com - en daar een iPad heen laten sturen. De iPad kan vervolgens worden doorgestuurd naar je thuisadres. Het is een handige service, maar het kan wel in de kosten lopen. Je moet naast de kosten voor de iPad namelijk ook betalen om van deze sites lid te worden, voor het versturen van het pakket en daarnaast moet je ook nog BTW over het product afdragen. Overigens zijn er ook winkels die in opdracht een iPad voor je kunnen bestellen of kopen. Uiteraard vragen die daar wel servicekosten voor, waardoor de prijs nog wat verder wordt opgedreven.

3. Importmodellen kopen in Nederland
Als je goed op internet rondspeurt, zul je ook winkels of personen vinden die rechtstreeks importmodellen in Nederland aanbieden. Voordeel hiervan is dat je direct weet wat je moet betalen en niet op allerlei extra kosten hoeft te rekenen. Let er wel goed op dat je niet teveel betaalt voor een iPad omdat iemand een woekerwinst wil behalen. Nog belangrijker is om er goed op te letten dat je niet met een oplichter van doen hebt, bijvoorbeeld als je een geimporteerde iPad via Marktplaats wil kopen. Haal het toestel altijd zelf op en ga niet akkoord met verzenden - de prijs is zodanig hoog dat je niet kan riskeren dat de verzending nooit aankomt.

4. Toch maar gewoon wachten
De makkelijkste en waarschijnlijk ook goedkoopste manier is om toch maar gewoon te wachten tot de iPad officieel in Nederland uitkomt. Let op: bij een geimporteerde iPad is het besturingssysteem alleen in het Engels en krijg je een oplaadstekker die niet in Nederland in het stopcontact past (wel kan je hiervoor je iPod/iPhone-oplaadstekker gebruiken). Dus nog een voordeel van gewoon nog even geduld hebben is dat het besturingssysteem in het Nederlands is en dat je gelijk de goede stekkers krijgt.

portablegear.nl