Interessant:

Internationale release iPad pas in mei

nieuws 15 april 2010 om 10:26

Apple heeft door de hoge vraag naar de iPad in de Verenigde Staten niet genoeg exemplaren van de tablet; de internationale release is daarom een maand uitgesteld.

Dat betekent dat we de Apple iPad pas in mei officieel in Europa tegemoet kunnen zien. Apple heeft in de eerste week na de officiŽle release in de Verenigde Staten meer dan 500.000 iPads geleverd, maar de vraag is in de Verenigde Staten dus nog niet gestild.

Als gevolg van de hoge vraag in de Verenigde Staten heeft Apple "de moeilijke beslissing genomen om de internationale lancering van de iPad een maand uit te stellen, tot eind mei". Op 10 mei maakt Apple de internationale prijzen van de iPad bekend en is het mogelijk om buiten de Verenigde Staten het toestel online te pre-orderen.

Het "niet kunnen voldoen aan de enorme vraag" lijkt inmiddels een marketing-trucje van Apple geworden om nog wat extra buzz voor nieuwe producten te creŽren. In het verleden hebben we soortgelijke berichten immers ook te horen gekregen bij de levering van de iPhone 3G en de iPhone 3GS.

Apple