Interessant:

Microsoft Pink Phones op de foto

nieuws 24 september 2009 om 10:36

Het lijkt er nu toch echt van te gaan komen dat Microsoft eigen mobiele telefoons op de markt gaat brengen; weblog Gizmodo dook de eerste foto's van de 'Pink Project'-telefoons op.

Bijzonder is dat de foto's erg waarheidsgetrouw lijken en echt persafbeeldingen lijken te zijn - geen foto's van "Mr. Blurrycam" dus dit keer. Tot nu toe zijn er twee toestellen van 'Project Pink' bekend: de Microsoft Turtle en de Microsoft Pure (beide codenamen). Van de Turtle lekte eerder al een concept uit. Microsoft heeft tot nu toe altijd ontkent eigen mobieltjes op de markt te brengen.

Microsoft zal in zee gaan met fabrikant Sharp voor de productie van de toestellen. Verder wordt verwacht dat de telefoons dezelfde diensten zullen ondersteunen als de Microsoft Zune HD mediaspeler. Daarmee lijken ook de ellenlange geruchten over een Zune Phone enigszins bewaarheid te worden.

Microsoft Turtle

Microsoft Pure

Als de Microsoft-telefoons er daadwerkelijk komen, is het wel een vreemd moment. Microsoft pusht op dit moment erg de Windows Phones, smartphones van andere fabrikanten met Windows Mobile 6.1 of 6.5. Eigen toestellen van Microsoft zouden deze modellen wel eens in de weg kunnen zitten en de fabrikanten doen besluiten te kiezen voor Android of Symbian. Het is daarom afwachten of Microsoft deze toestellen daadwerkelijk zal uitbrengen. Als dat al zo is, lijkt de kans klein dat ze naar Nederland komen, aangezien ook de Zune HD hier (nog) niet beschikbaar is gemaakt.

Naschrift: "Project Pink", bestaande uit de Microsoft Kin One en Microsoft Kin Two messaging-smartphones werd in april 2010 officieel onthuld.

Gizmodo