Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7
Opslag MB
Scherm2,6" (154 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Microsoft Kin One 1 Foto Microsoft Kin One 2 Foto Microsoft Kin One 3

Inleiding

De Microsoft Kin-serie, de eerste telefoons die volledig onder de Microsoft-vlag uitkomen, zijn in april 2010 geintroduceerd. Hoewel Microsoft de naamgever is van de telefoons, zijn de Kin-telefoons ontwikkeld in samenwerking met Sharp, Verizon Wireless en Vodafone, allen partners van Microsoft. De Microsoft Kin Two is het meest geavanceerde toestel, maar ook de Kin One is een bijzondere messaging-telefoon. Dit toestel stond eerder bekend onder de codenaam "Turtle" en als je de slider invouwt, heeft de Kin One ook wel iets van een klein schildpadje. De Kin One draait op een aangepaste editie van Windows Phone 7 en is voorzien van 4GB geheugen, een touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord. Een microSD-kaartslot ontbreekt. De Kin One is vooral bedoeld voor messaging en ondersteunt daarom WiFi, 3G/HSPDA, push e-mail en integratie met Facebook en Twitter. Verder krijg je met de Kin One de beschikking over een 5 megapixel camera, aGPS en Microsoft Office Mobile.

Apparaat & afmetingen

De Microsoft Kin One is een Windows Phone voor messaging met een gewicht van 111 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 8,30 x 6,40 x 1,90 centimeter. De gebruikstijd van de hangt af van de mate van gebruik. De Microsoft Kin One is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Microsoft Kin One ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Kin One kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de Microsoft Kin One kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Microsoft Kin One heeft 4 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Kin One heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. Deze Microsoft is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Microsoft Kin One heeft een ingebouwde camera met een 5.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Microsoft Kin One is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels. De Microsoft Kin One draait op Windows Phone 7. Windows Phone 7 is in 2010 uitgebracht dit mobiele besturingssysteem van Microsoft is alleen geschikt voor smartphones met een touchscreen en een krachtige processor. Windows Phone 7 biedt directe integratie met andere bekende Microsoft-diensten, zoals Zune, Windows Marketplace, Xbox LIVE, Bing en Hotmail.

Prijzen en beoordelingen Microsoft Kin One

Van de Microsoft Kin One staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Microsoft Kin One is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,8. Lees in het Microsoft Kin One testoverzicht de testen

Specificaties Microsoft Kin One

Algemeen
ProductMicrosoft Kin One
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht111 gram
Afmetingen83,0 x 64,0 x 19,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag4 GB
Scherm
Scherm2,6" (154 ppi)
Resolutie320 x 240px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB