Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSWindows Phone 7
Opslag MB
SchermOnbekend
Camera8,0 megapixel
Foto Microsoft Kin Two 1 Foto Microsoft Kin Two 2 Foto Microsoft Kin Two 3

Inleiding

De Microsoft Kin Two is het meest geavanceerde toestel van de messaging-smartphones in de nieuwe Kin-serie van Microsoft die in april 2010 werd aangekondigd. De Kin Two is een vriendelijk ogende slider met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en een touchscreen. De Microsoft Kin Two is zeer geschikt als messaging-telefoon dankzij de ondersteuning van WiFi, 3G/HSDPA, push e-mail en integratie met sociale netwerken (Twitter en Facebook). Het toestel draait op een aangepaste versie van Windos Phone 7 en is voorzien van een uitgebreide mediaspeler, aGPS, Microsoft Office Mobile en een 8 megapixel camera waarmee je ook HD-video op kan nemen. Het toestel heeft 8GB geheugen; een microSD-kaartslot ontbreekt. Tegelijkertijd met de Kin Two werd zijn kleinere broertje getoond: de Microsoft Kin One.

Apparaat & afmetingen

De Microsoft Kin Two is een messaging-telefoon met een onbekend gewicht. Over de afmetingen zijn nog geen gegevens bekend. De Microsoft Kin Two is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De Microsoft Kin Two ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Kin Two kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Microsoft Kin Two kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Microsoft Kin Two heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern Geen geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Kin Two heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De Microsoft Kin Two bedien je middels een touchscreen. De Microsoft Kin Two heeft een ingebouwde camera met een 8,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Microsoft Kin Two is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn.

Besturingssysteem (OS)

De Microsoft Kin Two draait op Windows Phone 7. Windows Phone 7 is in 2010 uitgebracht dit mobiele besturingssysteem van Microsoft is alleen geschikt voor smartphones met een touchscreen en een krachtige processor. Windows Phone 7 biedt directe integratie met andere bekende Microsoft-diensten, zoals Zune, Windows Marketplace, Xbox LIVE, Bing en Hotmail. Angry Birds vind je in de Windows Phone Marketplace. Let op: deze versie van Windows Phone 7 ondersteunt geen WhatsApp; daartoe is een update naar 7.5 benodigd.

Multimedia

De standaard geinstalleerde Zune-applicatie ondersteunt AAC, MP3, WMA en WAV audioformaten. Videos zijn af te spelen in H.264 en WMV formaat. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Microsoft Kin Two

Van de Microsoft Kin Two staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Microsoft Kin Two is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,1. Lees in het Microsoft Kin Two testoverzicht de testen

Specificaties Microsoft Kin Two

Algemeen
ProductMicrosoft Kin Two
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
AfmetingenOnbekend
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Phone 7
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB
Scherm
SchermOnbekend
Resolutie
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB