Interessant:

Gerucht: Microsoft Turtle en Pure telefoons

nieuws 21 september 2009 om 14:37

Over een eigen telefoon van Microsoft keren bij tijd en wijle de geruchten terug: nu is er weer sprake van een Microsoft Turtle en een Microsoft Pure.

Zowel de Turtle als de Pure zouden telefoons zijn die voortkomen uit Microsofts mysterieuze 'Project Pink', dat al lange tijd in bekend is in het geruchtencircus. Eerst was er in verband met dit project sprake van een Zune Phone, maar nu zijn dus weet twee andere namen opgedoken.

Van de Turtle is een concept-ontwerp op internet gespot. Microsoft zou de toestellen ontwikkelen in samenwerking met fabrikant Sharp. Volgens de geruchten komen de telefoons echter pas op de markt als Windows Mobile 7 officieel is uitgebracht, dus dat kan nog even duren.

Microsoft Turtle

Het is maar de vraag wat er waar is van alle geruchten over Microsoft Phones. Tot nu toe heeft het bedrijf altijd verzekerd zelf geen mobiele telefoons op de markt te brengen. Verschillende toestellen van andere fabrikanten die draaien op het nieuwe Windows Mobile 6.5 krijgen al wel het label "Windows Phone" mee.

Naschrift: "Project Pink", bestaande uit de Microsoft Kin One en Microsoft Kin Two messaging-smartphones werd in april 2010 officieel onthuld.

Engadget