Interessant:

Samsung Unpacked Event 2019 samengevat

achtergrond 22 februari 2019 om 10:34

Afgelopen week was het Samsung Unpacked 2019 event. Samsung introduceerde op dit event 4 nieuwe telefoons, waarvan één met een opvouwbaar scherm, en 3 nieuwe wearables. We hebben de introducties voor je samengevat.

Samsung Galaxy Fold

Het Samsung Galaxy Unpacked Event begon met de presentatie van de Samsung Galaxy Fold, de eerste smartphone van Samsung met een vouwbaar scherm. De Galaxy Fold heeft één 4,6-inch scherm aan de voorzijde van de telefoon. Als je het scherm openklapt verschijnt er een 7,3-inch scherm. Op dit scherm kan je content makkelijker bekijken, maar je kan er ook in 3 programma's tegelijk mee multitasken. Handig is App Continuity, dit zorgt voor intuïtieve, naadloze overgangen tussen de cover en de hoofddisplays. Als je Galaxy Fold opent en sluit, verschijnen apps automatisch waar je gebleven bent. Als je klaar bent om een foto te maken of de feed in meer detail wil bekijken, open je het display voor een groter scherm. Het toestel heeft een flinke accu van 4.380 mAh. De Samsung Galaxy Fold heeft een nieuwe generatie krachtige AP-chipset en 12 GB (!) RAM, vergelijkbaar met de prestaties van een pc. Het geavanceerde dubbele batterijsysteem is verdeeld over twee accu's, zodat de gewichtsverdeling gebalanceerd is.

Samsung Galaxy Fold met opvouwbaar 7,3-inch scherm
Samsung Galaxy Fold met opvouwbaar 7,3-inch scherm

Samsung Galaxy S10

De Galaxy S serie viert haar tienjarig jubileum en komt dit jaar in vier varianten, de Galaxy S10e, de Galaxy S10, de Galaxy S10 5G en de Galaxy S10+. De Galaxy S10 maakt gebruik van Samsungs beste scherm tot nu toe: ’s werelds eerste Dynamic AMOLED-display met een geintegreerde selfiecamera. De vingerafdrukscanner zit in het scherm of op de zijkant (Galaxy S10e). In een apart artikel hebben we de verschillen en overeenkomsten tussen de nieuwe Samsung toestellen geïnventariseerd. Benieuwd naar meer specs of de toestellen met elkaar vergelijken? Bekijk dan de Samsung Galaxy S10 bij KPN onze launchpartner.

Samsung Galaxy S10e en S10+
Samsung Galaxy S10e en S10+

Samsung Galaxy Watch Active

De Galaxy Watch Active is een sportieve smartwatch met een minimalistisch ontwerp. De Watch Active zal de Gear Sport vervangen. De Galaxy Watch Active is goedkoper dan de reguliere Galaxy Watch. De body van het horloge is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver, roze en groen. Je kan het horloge verder personaliseren door een ander bandje te kopen. Het horloge heeft een 1,1-inch aanraakscherm dat extra stevig is door het gebruik van Gorilla Glass. Aan de zijkant van het toestel tref je 2 knoppen voor de navigatie. Het horloge heeft een gebruikstijd van enkele dagen met één keer opladen. Het rekenkundig hart bestaat uit een Exynos chipset met 768 MB RAM en 4 GB opslaggeheugen, om bijvoorbeeld offline Spotify muziek op te zetten. De Galaxy Watch Active is vanaf 15 maart beschikbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf 250 euro.

Samsung Galaxy Watch Active
Samsung Galaxy Watch Active

Het meten van sport, slaap, stress en gezondheid maken de Galaxy Watch Active een persoonlijke coach voor lichaam en geest. Handig is HR Alert: je kunt de Galaxy Watch zo instellen dat je een melding krijgt wanneer je bij inactiviteit een te hoge hartslag hebt. Via een software-update kan HR Alert binnenkort ook een melding geven bij een erg lage hartslag. Fitnesstracking is eenvoudig. Je selecteert je activiteit en kan direct starten. De Galaxy Watch Active weet of je hardloopt, fietst, roeit, de elliptical trainer gebruikt of een dynamische workout doet. Je kiest handmatig uit meer dan 39 activiteiten, selecteert jouw dagelijkse doelen en houdt je progressie bij. De Galaxy Watch Active werkt samen met Android en iOS en biedt real-time coaching en tracking, zowel binnen als buiten. Ook zijn populaire apps van derde partijen beschikbaar, zoals Under Armour, Spotify en Strava. Tot slot kun je je stem gebruiken om via Bixby Voice te bellen of berichten te versturen, ook zonder je telefoon op te pakken.

Samsung Galaxy Fit en Samsung Galaxy Fit e

Met de Galaxy Fit en de Fit e introduceert Samsung een tweetal fitness-armbandjes. Met dunne, lichte ontwerpen en een enorm lange batterijduur kun je de Galaxy Fit en Galaxy Fit e de hele week eenvoudig stylen en comfortabel dragen. Beide wearables starten automatisch met monitoren als je loopt, hardloopt, fietst, roeit, op de elliptical trainer springt of start met een dynamische workout. Ook selecteer je handmatig in de Samsung Health-app op je smartphone één van de meer dan 90 activiteiten om automatisch je prestaties bij te houden. Met het nieuwe HR Alert en de verbeterde slaapanalyse en stressmanagementtools houd je je gezondheid in de gaten op ieder moment van de dag. Met een overzichtelijke en praktische gebruikservaring zijn de Galaxy Fit en Galaxy Fit e gemakkelijk te bedienen. Je ontvangt notificaties en berichten direct op je smartwatch, zonder dat je je smartphone uit je tas hoeft te halen. Bovendien past de Galaxy Fit het scherm automatisch aan als je reist naar een andere tijdszone. Beide wearables zijn waterbestendig tot 5 ATM, waarmee je ze eenvoudig meeneemt onder de douche of tijdens het zwemmen. De Galaxy Fit is in de kleuren zwart en zilver beschikbaar vanaf eind april voor een verkoopadviesprijs van 100 euro. De Galaxy Fit e is vanaf half april verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en geel en kost 40 euro. Het verschil tussen beide armbanden is het display. De Fit heeft een AMOLED display en de Fit e een e-ink zwart/wit display. Ook heeft de Fit e geen bewegingssensor.

Samsung Galaxy Unpacked 2019 - 4 wearables
Samsung Galaxy Unpacked 2019 - 4 wearables

Samsung Galaxy Buds

De Galaxy Buds zijn de nieuwste draadloze oordoppen van Samsung. Met de Galaxy Buds luister je je favoriete muziek in topkwaliteit met geluid van AKG. Met Enhanced Ambient Sound houd je je aandacht bij de omgeving en wordt het achtergrondgeluid versterkt als je belt of luistert naar je favoriete muziek. Ook het geluid van je stem is optimaal in de Galaxy Buds. Adaptive Dual Microphone gebruikt microfoons in en buiten je oren, waardoor je stem helder overkomt in zowel luidruchtige als stille omgevingen. De accuduur is prima. In totaal kan je 6 uur muziek streamen of 5 uur bellen. De Galaxy Buds laden in 15 minuten voor 1,7 uur op. Ook Bixby is geïntegreerd in Samsungs Galaxy Buds. Met je stem en zonder je smartphone te hoeven pakken, activeer je de persoonlijke assistent moeiteloos om te bellen of een bericht te versturen. De Galaxy Buds zijn vanaf 29 maart verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en geel voor een verkoopadviesprijs van 150 euro.

Draadloos oplaadbare Galaxy Buds
Draadloos oplaadbare Galaxy Buds

portablegear.nl