Interessant:

Ricoh met robuuste WG-6 camera

nieuws 22 februari 2019 om 12:21

Veel compactcamera's komen er niet meer op de markt, maar voor sommige doeleinden is een speciale camera wel handig. De Ricoh WG-6 is een robuuste actiecamera, die een extra dimensie aan fietsen, surfen, duiken en andere outdoor sporten geeft.

Eind maart komt Ricoh met de robuuste WG-6. Deze digitale compactcamera is het topmodel van de WG-serie en biedt een groot aantal nieuw ontworpen functies, waaronder een lens met 6 LED-lampen-handig bij close-upfotografie-hoge resolutiefoto's en video-opnamen in 4K. De WG-6 is de stevigste Ricoh camera ooit. Vorig jaar introduceerde Ricoh al de WG-50. De WG-6 zal rond de 400 euro gaan kosten.

Super robuust

De WG-6 is waterdicht tot een diepte van 20 meter (2 uur gebruik) en doorstaat vallen tot 2,1 meter hoogte. Ook lage temperaturen zijn voor de WG-6 geen probleem. De camera functioneert probleemloos in temperaturen tot -10 graden Celsius. Verder kan de camera ook goed tegen druk . Pas bij een druk van meer dan 100 kilogram begeeft de behuizing van de camera het.

Ricoh WG-6 in twee kleuren
Ricoh WG-6 in twee kleuren

De camera is uitgerust met een geavanceerde CMOS-beeldsensor met achtergrondverlichting (20 effectieve megapixels) en heeft een zoomlens van 28 mm 140 mm (vijfvoudige optische zoom). Handig is de Handheld Night Snap mode, die in het donker meerdere beelden combineert tot een ruisvrije scherpe foto. Video's kan je opnemen met 4K resolutie.

Handige ringverlichting

Om de lens heen vind je een ringverlichting bestaande uit 6 heldere LED's. De helderheid van deze LED's stel je trapsgewijs is. Je kan er zelfs voor kiezen om alleen de horizontale of alleen de verticale lichtjes te gebruiken om je voorwerp nog beter uit te lichten. De betere belichting zorgt er ook voor dat het toestel sneller scherpt stelt en dat foto's minder snel bewogen zijn.

Je compositie zie je live op een groot 3-inch LCD display met een anti-reflectie coating. De ingebouwde GPS-module houdt de locatie van je genomen foto's bij.

portablegear.nl


Gerelateerde producten

Gerelateerd nieuws