Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
OSAndroid 9
Opslag MB
Scherm7,3"
Camera16,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Fold 1 Foto Samsung Galaxy Fold 2 Foto Samsung Galaxy Fold 3 Foto Samsung Galaxy Fold 4 Foto Samsung Galaxy Fold 5 Foto Samsung Galaxy Fold 6 Foto Samsung Galaxy Fold 7 Foto Samsung Galaxy Fold 8 Foto Samsung Galaxy Fold 9 Foto Samsung Galaxy Fold 10 Foto Samsung Galaxy Fold 11 Foto Samsung Galaxy Fold 12 Foto Samsung Galaxy Fold 13 Foto Samsung Galaxy Fold 14 Foto Samsung Galaxy Fold 15 Foto Samsung Galaxy Fold 16

Inleiding

De Samsung Galaxy Fold is de eerste smartphone met een opvouwbaar scherm van Samsung. De Galaxy Fold is in februari 2019 in San Francisco geïntroduceerd tijdens een zogenaamd Galaxy Unpacked event. De Galaxy Fold heeft één 4,6-inch scherm aan de voorzijde van de telefoon. Als je het scherm openklapt verschijnt er een 7,3-inch scherm. Op dit scherm kan je content makkelijker bekijken, maar je kan er ook in 3 programma's tegelijk mee multitasken. Handig is App Continuity, dit zorgt voor intuïtieve, naadloze overgangen tussen de cover en de hoofddisplays. Als je Galaxy Fold opent en sluit, verschijnen apps automatisch waar je gebleven bent. Als je klaar bent om een foto te maken of de feed in meer detail wil bekijken, open je het display voor een groter scherm. Het toestel heeft een flinke accu van 4.380 mAh. De Samsung Galaxy Fold heeft een nieuwe generatie krachtige AP-chipset en 12 GB (!) RAM, vergelijkbaar met de prestaties van een pc. Het geavanceerde dubbele batterijsysteem is verdeeld over twee accu's, zodat de gewichtsverdeling gebalanceerd is.

6 camera's in totaal

Het maakt niet uit op welke manier je het apparaat vasthoudt of ontvouwt, altijd staat één van de zes lenzen klaar om het moment vast te leggen. Galaxy Fold heeft drie lenzen aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één op de cover. Het is bovendien mogelijk andere apps te gebruiken tijdens een videogesprek met je collega's.Meer informatie volgt bij de introductie van de Samsung Galaxy Fold in april 2019.

Besturingssysteem Samsung Galaxy Fold

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 9 (of Android 9 Pie) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Nog steeds kan je apps naast elkaar draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft wederom veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Pie. WhatsApp bijvoorbeeld heeft nu de mogelijkheid om foto's en stickers te tonen in de berichten-notificaties. Ook kan je nu al je actieve gesprekken in het notificatie-scherm zien en krijg je de mogelijkheden om snelle reacties te geven. Handig zijn de nieuwe app actions. Het systeem probeert te voorspellen wat je wilt doen en toont een tweetal shortcuts in het app menu. Zo krijg je bijvoorbeeld muziekgerelateerde knoppen te zien op het moment dat je de koptelefoon aansluit. Ook efficiënt batterijgebruik is een speerpunt van Android 9. In Android 9 wordt er gekeken naar hoe vaak je een app gebruikts. Apps die je veel gebruikt mogen meer accucapaciteit gebruiken dan apps die je zeer sporadisch gebruikt. Deze functie is overigens optioneel en in de instellingen kan je kiezen of je er gebruik van wilt maken of niet. De standaard-ondersteuning voor meerdere camera's is ook nieuw. Android  kan nu twee of meer camera's tegelijk uitlezen. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor app-ontwikkelaars, zoals stereo-beeld, naadloze zoom en bokeh-effecten. Handig is ook dat ontwikkelaars de mogelijkheid krijgen om het display als flits te gebruiken. Ook heeft Google de snelheid van fotograferen verbeterd.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Fold

Van de Samsung Galaxy Fold staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Fold beschikbaar.

Specificaties Samsung Galaxy Fold

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Fold
Aankondiging2019
Verkoopstart2019
Design
Kleuren

GewichtOnbekend
AfmetingenOnbekend
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen4.380 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 9
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAM12 GB
Uitbreidbaar
Opslag512 GB + microSD
Scherm
Scherm7,3"
ResolutieOnbekend
SchermsoortSuper AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Aantal camera's3
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera10,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C