Interessant:

Opvouwbare Huawei Mate X is er

nieuws 24 februari 2019 om 16:11

Huawei heeft tijdens het Mobile World Congress 2019 in Barcelona zoals verwacht haar eerste vouwbare smartphone aangekondigd, de Huawei Mate X. Net als de Samsung Galaxy Fold is het een toestel bomvol techniek met een flinke prijskaart.

En dat is twee

Afgelopen week kondigde Samsung haar eerste opvouwbare smartphone al aan, de Samsung Galaxy Fold. Dit betreft een toestel met een 4,6-inch scherm aan de buitenkant en een 7,2-inch scherm aan de binnenkant. Huawei komt nu met de tweede breed verkrijgbare opvouwbare smartphone, de Mate X. Huawei kiest hierbij een andere opzet. De Mate X heeft een 6,6-inch scherm aan de voorzijde en een 6,38 scherm aan de achterzijde. Als je het toestel openklapt krijg je uiteindelijk een bijna vierkant scherm van 8-inch.

Dunne smartphone

De Mate X is ondanks alle techniek een rank toestel. Ingeklapt is het toestel slechts 1,1 centimeter dik. Opengeklapt halveert dit tot 5,5 millimeter. Alle knoppen bevinden zich aan de zijkant van de Mate X. De camera's bevinden zich niet op of in het scherm, maar ernaast. De selfie- en de hoofdcamera (in samenwerking met Leica) zijn gecombineerd. Dit is mogelijk doordat het toestel aan beide kanten is te gebruiken. Hierdoor heb je ook speelse mogelijkheden, zoals Mirror Shooting, waarbij de gefotografeerde op het achterste scherm kan zien hoe hij / zij op de gevoelige plaat wordt vastgelegd.

Huawei Mate X
Huawei Mate X

55W lader en 5G-ondersteuning

Huawei heeft extra tijd besteed aan de accu en laadtechnologie. De 4.500 mAh accu is verdeeld over beide helften voor een optimale gewichtsverdeling. Middels een supersnelle 55W-snellader laad je het toestel in 30 minuten tot 85% op. Dit is volgens Huawei meer dan 600% sneller dan bij de iPhone Xs Max. Tot slot biedt het toestel 5G-ondersteuning. Op dit moment is de Mate X de snelste 5G-smartphone op de markt. Als je netwerk het toestaat kan je 1 GB in 3 secondes downloaden. Dual sim wordt daarnaast ook nog ondersteund.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Mate X komt medio 2019 op de markt. De adviesprijs is met 2.299 euro fors. De Samsung Galaxy Fold heeft ook een prijs in deze richting. Gezien de hoogstaande techniek in de opvouwbare smartphones zal het ook nog wel even duren voor de prijs onder de 1.000 euro komt.

portablegear.nl