Interessant:

Camera iPhone Xs beter dan iPhone X

achtergrond 4 oktober 2018 om 09:02

De camera op de iPhone Xs en Xs Max lijkt hetzelfde als op de iPhone X, maar blijkt toch beter te zijn. Dit volgt uit onderzoek van onderzoeksbureau DxOMark, die erg enthousiast is over de fotokwaliteiten van de nieuwe iPhone.

Vorige maand introduceerde Apple een drietal nieuwe iPhones ter vervanging van de iPhone X, te weten de iPhone Xr, de iPhone Xs en de iPhone Xs Max. Hoewel de telefoons slechts een beperkte stap voorwaarts zijn ten opzichte van de iPhone X, blijkt de camera wel beter te zijn.

Verbeterde camera

Op eerste gezicht lijkt de camera van de iPhone Xs Max identiek aan de camera van de iPhone X. Nadere inspectie laat enkele belangrijke verschillen zien. De 12-megapixel chip van de groothoeklens is bijvoorbeeld 15 procent groter dan eerst. Ook is het nu mogelijk om te fotograferen zonder vertraging, dankzij een uitgebreide buffer. Tot slot is de iPhone Xs Max de enige telefoon die realtime HDR beelden kan laten zien. Wat wel hetzelfde is gebleven is is de aanwezigheid van een tweevoudige optische zoom camera met een brandpuntsafstand van f/2,4, gestabiliseerde lenzen en een zesvoudige lensopbouw.

DxOMark enthousiast

De camera-onderzoekers van DxOMark hebben de camera van de iPhone Xs Max onderzocht en zijn enthousiast: “De iPhone Xs Max komt met één van de beste mobiele camera's ooit getest, en biedt op veel gebieden verbetering ten opzichte van de iPhone X. De kwaliteit van zowel foto's als video's in helder licht is uitstekend, met een brede dynamische reeks en goede details. Autofocus en stabilisatie functioneren, onder deze omstandigheden, zonder problemen. Tot slot is de camera betrouwbaar met constant goede beelden. In de schemering presteert de camera iets minder dan de concurrentie, met name in vergelijking met de Huawei P20 Pro. Als je dat niet veel stoort, is de camera van de iPhone Xs Max zeker de moeite waard.”

iPhone Xs camera
iPhone Xs camera

Top 5 telefooncamera's

Met een totaalscore van 105 is heeft iPhone Xs Max de één-na-beste telefooncamera ooit. Omdat de camera in de Xs identiek is aan de Xs Max, geldt deze score ook voor de iPhone Xs. De Huawei P20 Pro blijft met een score van 109 eenzaam aan kop. De HTC U12+ en de Samsung Galaxy Note9 volgen de iPhone op de voet met een score van 103. De Huawei P20 en de Samsung Galaxy S9 Plus voltooien de top 6 met scores van respectievelijk 102 en 99.

DxOMark