Interessant:

Kobo met zeer luxe 8-inch e-reader

nieuws 2 oktober 2018 om 16:24

Kobo introduceert vandaag haar meest luxueuze e-reader ooit, de Kobo Forma. De Forma is tevens Kobo’s grootste en lichtste e-reader ooit en heeft een 8-inch scherm en 8 GB geheugen voor duizenden boeken.

Robuust, dun en groot

De Kobo Forma heeft een 8-inch display met de zogenaamde Mobius-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van een flexibele laag kunststof in het display. Hierdoor is het toestel extra dun en licht. Bovendien is de e-reader erg stevig. Met verschillende tests is aangetoond dat de Kobo Forma bestand is tegen een val van meer dan twee meter. In combinatie met de waterdichtheid (60 minuten in water van maximaal 2 meter diep) is de Forma een robuuste reisgenoot. Met een gewicht van slechts 197 gram is de Forma licht genoeg om urenlang vast te houden. Pagina's kan je omslaan met de fysieke knoppen op de voorzijde van het toestel. De ComfortLight Pro-schermverlichting biedt daarbij op elk moment van de dag het beste licht. Deze verlichting vermindert geleidelijk de blootstelling aan blauw licht, zodat je voor het slapen gaan kunt lezen en daarna direct in slaap valt.

Kobo Forma - Zowel landscape als portait mode
Kobo Forma - Zowel landscape als portait mode

Sleepcover en Kobo-app

Dankzij de Kobo-app kan je één of meerdere boeken lezen op meerdere apparaten. De app onthoudt waar je met lezen bent gebleven. Zo kan je op je telefoon lezen als je de e-reader niet bij hand hebt. Bij het starten van je e-reader kan je direct verder lezen waar je gebleven bent. Met de optionele SleepCover kan je zowel handheld als handsfree lezen. Draai de cover als een standaard en geniet van het lezen in de staande of liggende modus. De Kobo Forma wordt automatisch opgestart als je de hoes opent en gaat weer in de slaapstand als je hem sluit.

“Onze klanten brengen gemiddeld drie uur per dag door op onze ereaders. Tienduizenden lezen zelfs 7 tot 8 uur per dag en dat is precies waarom we blijven innoveren om onze apparaten mooi en comfortabel te maken voor de echte boekenwurmen. De Kobo Forma is de nieuwste grote stap in onze zoektocht naar het perfecte leesapparaat,” aldus Michael Tamblyn, CEO van Rakuten Kobo.

Verkrijgbaarheid Kobo Forma

De Kobo Forma met 8 GB opslagruimte is verkrijgbaar vanaf 23 oktober voor 280 euro. De Forma is op dit moment alleen verkrijgbaar in de kleur zwart. Een rode variant is ook beschikbaar, maar het is onduidelijk of en wanneer deze variant naar Nederland komt. In mei 2018 kondigde Kobo de Clara HD aan.

portablegear.nl