Interessant:

Fietsroutes Nederland op Google Maps

nieuws 12 juli 2012 om 09:47

Google heeft fietsroutes in Nederland en BelgiŽ aan Google Maps toegevoegd; de†bijgewerkte fietslegenda biedt nu een overzicht van de verschillende soorten routes die er zijn.

Daarnaast kun je de legenda ook gebruiken om recreatieve routes in de buurt te vinden voor een leuke fietstocht.†Verder is het is mogelijk om routes aan te passen, wegen met fietspaden te selecteren, fietsvriendelijke routes te berekenen die drukke wegen vermijden en het uiterlijk van de kaart aan te passen.†

Fietsroutes in Google Maps zorgt ervoor dat je op fietsvriendelijke wegen blijft en de drukste kruispunten vermijdt. De tijdsindicatie van je fietsreis is gebaseerd op een complex geheel van variabelen dat het type weg en terrein bepaalt, en verandert in de loop van je tocht.

Google Maps Fietsroutes voor Nederland en BelgiŽ
Google Maps Fietsroutes voor Nederland en BelgiŽ

Google Maps Fietsroutes biedt†honderden kilometers aan fietsroutes. Daarnaast vind je†gegevens van fietspaden en aanbevolen routes voor de meeste steden in Nederland. Tot slot is het voor fietsers mogelijk om de kaarten zelf te bewerken om de fietsroutes nog completer te maken. Google Maps is sinds eind vorige maand ook offline te raadplegen.

Google Productblog