Interessant:

IDEA Design Award voor Nokia Lumia 900 en Lumia 800

nieuws 11 juli 2012 om 09:13

Nokia heeft International Design Excellence Awards (IDEA) gekregen voor twee van haar Windows Phones: de Nokia Lumia 900 en de Nokia Lumia 800.

Elk jaar komen twintig designexperts bij elkaar in het Henri Ford Museum in Dearborn, Michigan (VS), om te bepalen welke producten een International Design Excellence Award (IDEA) verdienen. De experts bekijken honderden inzendingen, variŽrend van badkamermeubels tot fietsen en van smartphones tot sportartikelen. Dit jaar viel onder meer Nokia in de prijzen met de Nokia Lumia 800 en Nokia Lumia 900 Windows Phones.

Jonah Becker, Principal en Creative Director van One & Co en lid van de IDEA-jury, zegt over de Lumia-serie: "In een markt waarin het moeilijk is om je te onderscheiden, biedt de Nokia Lumia een nieuw perspectief. De iconische vorm is persoonlijk en uitnodigend zonder concessies aan de precisie. Het apparaat is modern, efficiŽnt en fraai vormgegeven tot in de kleinste details. Het is een gewaagd ontwerp dat goud verdient. Ik ben blij te zien dat Nokia zijn designdurf weer terug heeft."

Nokia's concurrent Sony werd deze week ook gelauwerd: het Japanse bedrijf kreeg vier Red Dot Design Awards, onder meer voor de Sony Xperia active en de Sony Xperia Ion.

Nokia Lumia 900
Nokia Lumia 900

portablegear.nl