Interessant:

Symbian Belle: wat is nieuw

achtergrond 26 augustus 2011 om 12:22

Symbian Belle is een upgrade van het Symbian Anna-besturingssysteem voor Nokia-telefoons. PortableGear bekijkt de nieuwe mogelijkheden van Symbian Belle.

Resizable live widgets, meer homescreens, verbeterde navigatie

Symbian Belle volgt Symbian Anna op. De live widgets, zoals de klok, e-mail, muziekspeler, kalender en favoriete contacten hebben een nieuw design en zijn nu beschikbaar in vijf verschillende groottes. Je kan ook het formaat zelf aanpassen en alles naar eigen voorkeur ordenen op het homescreen. Met de nieuwe 'Toggle'-widget is het nu mogelijk om snel Bluetooth aan te schakelen of te wisselen tussen profielen. Daarnaast is het aantal mogelijke homescreens uitgebreid van drie naar zes, is de statusbalk verbeterd en ziet de navigatie er moderner uit.

Symbian Belle: resizable live widgets
Symbian Belle: resizable live widgets

Nieuwe apps en informatief lock-screen

Symbian Belle ondersteunt verschillende nieuwe business-apps van Microsoft, waaronder Lync (dat bevat onder meer IM-toepassingen voor zakelijke gebruikers, zoals Microsoft Communicator), Sharepoint, OneNote, Exchange ActiveSync en PowerPoint Broadcaster. Ook nieuw is het informatieve lock-screen, waarop je je gemiste oproepen en ontvangen berichten kan zien, zonder je toestel te unlocken. Ook is het mogelijk om een kleurrijke achtergrond in te stellen voor je lock-screen.

Symbian Belle: nieuwe apps
Symbian Belle: nieuwe apps

Visual multitasking en NFC

De 'visuele' multitasking is verbeterd dankzij grotere iconen van openstaande apps. Daardoor heb je een beter overzicht en schakel je sneller tussen toepassingen. Daarnaast is de NFC-ondersteuning nog verder geintegreerd in Symbian Belle. Met NFC kan je nu onder meer ook afbeeldingen delen of verbinding maken met accessoires.

Symbian Belle: visual multitasking & NFC
Symbian Belle: visual multitasking & NFC

Symbian Belle-telefoons

De eerste telefoons die standaard worden geleverd met Symbian Belle zijn de Nokia 701, de Nokia 700 en de Nokia 600. Daarnaast komt de update ook naar de Nokia N8, E7, C7, C6-01, X7, E6 en Nokia 500.

Nokia Conversations