Interessant:

Nokia 808 PureView: 41-megapixel camera-smartphone

nieuws 27 februari 2012 om 11:25

Nokia heeft op het Mobile World Congress 2012 de Nokia 808 PureView onthuld, een 4-inch Nokia Belle-smartphone met een 41-megapixel camera en een Carl Zeiss-lens.

De Nokia 808 PureView is Nokia's eerste smartphone die is uitgerust met Nokia's nieuwe PureView-imaging-technologieŽn.†Deze maken in de komende jaren nieuwe high-end foto- en filmervaringen met Nokia-producten mogelijk. Dankzij de combinatie van een 41-megapixel hoge-resolutiesensor, Carl Zeiss-lens en pixel-over-sampling-technologie van Nokia is het mogelijk om extreem scherpe, gedetailleerde beelden, bij weinig licht op te nemen en kan je beelden in compacte bestanden opslaan en via e-mail, mms en sociale netwerken delen. De camera is ook voorzien van een xenon-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder.

Nokia 808 PureView: 41-megapixel camera
Nokia 808 PureView: 41-megapixel camera

De Nokia 808 PureView omvat verder Nokia Rich Recording voor geluidsopnamen van cd-kwaliteit, opnemen en afspelen van Full HD 1080p video-opnames en exclusieve Dolby Headphone-technologie. Die headphone zet stereocontent om in een persoonlijke surround sound-ervaring via elke koptelefoon. Het toestel draait op Symbian Belle†en beschikt onder 16GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 4-inch touchscreen van het krasbestendige Gorilla Glass, 3G/HSPA, WiFi, DLNA, HDMI,†USB On-the-Go, een microUSB-aansluiting, NFC, aGPS (met Nokia Maps), Bluetooth 3.0, FM-radio en support voor synchronisatie met Microsoft Outlook. Push e-mail voor onder meer Gmail, Windows Live Hotmail en Mail voor Exchange wordt ook ondersteund.

De Nokia 808 PureView komt in het zwart, wit of rood. De prijs en beschikbaarheid voor de Benelux is nog niet bekend.

portablegear.nl