Interessant:

Samsung Galaxy Note7 versus S7 edge

achtergrond 3 augustus 2016 om 15:26

De Samsung Galaxy Note7 lijkt heel veel op de Galaxy S7 edge, maar verschilt toch op een groot aantal belangrijke punten. We zetten de verschillen en overeenkomsten voor je op een rij en geven aan welk toestel voor jou de beste keus is.

Design

Qua design ontlopen de toestellen elkaar niet veel. Beide toestellen zijn even dik. De Galaxy Note7 is iets groter en zwaarder dan de S7 edge, maar dat komt doordat de Note7 een groter scherm heeft. De Note7 oogt iets minder sierlijk dan de S7 edge en heeft natuurlijk de S Pen in de behuizing.

|TABEL=1461|

Samsung Galaxy S7 edge en Galaxy Note7
Samsung Galaxy S7 edge en Galaxy Note7

Display

De schermen op de Galaxy S7 edge en de Note7 zijn vrijwel identiek. Beide schermen hebben gebogen randen en maken gebruik van de superieure SuperAmoled HD technologie. Met een resolutie van 1.440 x 2.560 (QHD) zijn de schermen haarscherp. Doordat het scherm op de Note7 0,2-inch groter is dan op de S7 edge heeft deze een iets lagere pixeldichtheid. Beide displays worden beschermd door een laag stevig Gorilla Glass. Bij de Note7 is dit echter de nieuwste versie, namelijk Gorilla Glass 5, wat weer net iets steviger is dan Gorilla Glass 4 van de S7 edge. Op de Note7 tref je ook HDR ondersteuning aan, waardoor je contrast nog beter is en het zwart nog zwarter. Voorheen was deze technologie alleen beschikbaar op televisies, maar nu dus ook op de Note7, voor een nog betere filmervaring.

Besturingssysteem

Beide toestellen draaien standaard op Android 6 Marshmallow met Samsung's eigen Touchwiz interface vol met (overbodige) apps. Op de Note7 is daarnaast nog veel extra software voor de S Pen te vinden. Nieuw is Screen off memo. Hiermee hoef je het scherm niet te ontgrendelen; je noteert ingevingen direct op het zwarte Always on Display. Met Smart Select maak en deel je gemakkelijk GIF-animaties. Ook de Air Command-functies, zoals bekend van de eerdere Notes, vind je terug op de Note7. Er zijn twee nieuwe Air Command functies, te weten Magnify (makkelijk inzoomen) en Translate (snel tekst vertalen). In Samsung Notes ten slotte kan je snel aantekeningen en creaties maken, opslaan en terugzoeken. De nieuwe app maakt het mogelijk om handgeschreven aantekeningen te maken, te tekenen of memo’s aan te passen op een centrale plek.

Samsung Galaxy Note7 S Pen
Samsung Galaxy Note7 S Pen

Processor & geheugen

De specificaties van beide toestellen zijn grotendeels gelijk. Beide toestellen draaien op de krachtigste processors die voorhanden zijn, de Samsung Exynos 8 Octa en Qualcomm Snapdragon 820 (afhankelijk van markt en model). De hoeveelheid RAM bedraagt bij zowel de Note7 als de S7 edge 4 GB. Het opslaggeheugen is wel verschillend. Bij de Note7 is dit met 64 GB twee keer zo groot als het geheugen van de S7 edge. Bij beide toestellen is het geheugen wel uitbreidbaar middels een microSD-kaart.

Camera

De Note7 gebruikt exact dezelfde camera's als de Samsung Galaxy S7 en S7 edge. Aangezien de camera van de S7-serie tot de beste van de markt behoort op dit moment is dat een logische keuze. Enig verschil is dat de user-interface op de Note7 verschilt met die van de S7. De kwaliteit van de foto's wordt daar echter niet door beïnvloed en is gewoon goed.

Overige functionaliteiten

Opvallend genoeg is de accu van de Note7 licht kleiner dan de accu op de Galaxy S7 edge, terwijl de Note7 een groter scherm heeft. Daar waar de S7 edge nog voorzien is van de oude micro-USB-aansluiting is de Galaxy Note7 voorzien van een USB-C aansluiting. Beide toestellen ondersteunen Quick Charging en draadloos opladen. Grootste verschil tussen beide toestellen is de ingebouwde Stylus bij de Note7. Met deze handige pen, door Samsung S Pen gedoopt, kan je heel makkelijk tekeningen en notities maken op de Note. Tot slot heeft de Note7 ook een iris-scanner voor gemakkelijke toegang tot je telefoon. De S7 edge moet het doen met enkel een vingerafdruksensor.

Samsung Galaxy Note7 - Iris scanner
Samsung Galaxy Note7 - Iris scanner

Conclusie

Zoals je gelezen hebt lijken de Note7 en de S7 edge erg op elkaar. De Note7 biedt een iets groter scherm, USB-C, meer opslageheugen, een iris scanner en natuurlijk een ingebouwde stylus. De prijs van de Note7 is daarentegen hoger dan de prijs van de S7 edge. De laatste kan je ondertussen voor rond de 650 euro kopen, terwijl de Note7 een startprijs heeft van 849 euro. Voor het gros van de gebruikers is de S7 edge meer dan voldoende. Wil je echter graag een groot scherm of een stylus, dan ligt de Note7 voor de hand.

portablegear.nl