Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 6.0
Opslag MB
Scherm5,2" (424 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Huawei P9 Lite 1 Foto Huawei P9 Lite 2 Foto Huawei P9 Lite 3 Foto Huawei P9 Lite 4 Foto Huawei P9 Lite 5 Foto Huawei P9 Lite 6 Foto Huawei P9 Lite 7 Foto Huawei P9 Lite 8 Foto Huawei P9 Lite 9 Foto Huawei P9 Lite 10 Foto Huawei P9 Lite 11

Inleiding

Voorafgaand aan de introductie van de Huawei P9 en P9 Plus werd er flink gespeculeerd over de Huawei P9 Lite, de opvolger van één van Huawei's succesvolste telefoons ooit, de Huawei P8 Lite. De P9 Lite werd echter pas in mei 2016 aangekondigd. De P9 Lite is een goedkope variant van de Huawei P9. Op het oog ziet de P9 Lite er hetzelfde uit als de P9, maar de P9 Lite is gemaakt van kunststof en voelt daardoor net wat minder premium aan dan zijn grote broer. Het uiterlijk is vrijwel identiek, waardoor de P9 Lite een bijzonder fraaie en dunne telefoon is. Een ander groot verschil is de camera. De Huawei P9 heeft één van de beste (maar zeker de leukste) camera's op de markt. In de P9 Lite tref je een reguliere 13 megapixel camera. Dus geen dual camera en ook geen inbreng van Leica. Tot slot is de P9 Lite minder krachtig dan de P9.

Desondanks is de P9 Lite een erg interessante telefoon en een interessant alternatief voor de P9. Voor € 300 minder krijg je een telefoon die identiek oogt als de P9, voorzien van 4G, WiFi, NFC en 3 GB geheugen. De alom geroemde vingerafdrukscanner van de P9 vind je ook terug op de P9 Lite. Android 6.0 is standaard. Helaas zul je je wel moeten redden met de EMUI interface. Deze interface wordt niet door iedereen even prettig gevonden, maar went uiteindelijk wel.

Besturingssysteem Huawei P9 Lite

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android M (of Android 6.0 Marshmallow)  is vooral gericht op een verbeterde gebruikservaring. Daartoe zijn de constante app-permissies afgeschaft. In Android Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie). In Android Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat bespaart op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen. In de dozing-modus blijven wel je wekkers, herinneringen en belangrijke notificaties actief.

Prijzen en beoordelingen Huawei P9 Lite

Van de Huawei P9 Lite staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Huawei P9 Lite is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,8. Lees in het Huawei P9 Lite testoverzicht de testen

Specificaties Huawei P9 Lite

Algemeen
ProductHuawei P9 Lite
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht143 gram
Afmetingen146,8 x 72,6 x 7,5 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 6.0
CPU/Geheugen
ProcessorKirin 650
Kloksnelheid8 core (max 3 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm5,2" (424 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB