Interessant:

Budgetvriendelijk 3: mp3-spelers

nieuws 21 augustus 2009 om 08:30

Veel mp3-spelers hebben tegenwoordig allerlei toeters en bellen, maar misschien wel jij alleen maar muziek luisteren; PortableGear bekijkt daarom enkele eenvoudige en budgetvriendelijke mp3-spelers.

Een van de bekendste budgetvriendelijke mp3-spelers is uiteraard de Apple iPod shuffle. De iPod shuffle is inmiddels alweer toe aan het derde generatie model, die kleiner is dan een AA-batterij. Nieuw is ook een VoiceOver-functie die de namen, artiesten en afspeellijsten uitspreekt. De iPod shuffle 3G is verkrijgbaar voor een bescheiden adviesprijs van € 75.

Apple iPod shuffle 3G, Creative Zen Mozaic, Philips GoGear VIBE

Fabrikant Creative heeft ook verschillende entry-level budgetvriendelijke mp3-spelers in het assortiment, evenals het Nederlandse Philips. De meeste van de spelers zijn echter alleen compatibel met Windows en niet met Macs. De bekendste budgetvriendelijke mp3-spelers van Creative zijn de Creative Zen Mozaic, Zen Mozaic EZ300 en Creative Zen MX en de Creative Zen Stone. De prijzen van deze modellen fluctueren tussen de € 30 en € 150.

Philips voert met de GoGear RaGa en GoGear Spark enkele budgetmodellen van rond de € 60 in het assortiment. Ook Samsung voert overigens enkele zeer stijlvolle goedkope mp3-spelers van rond de € 60 - € 70 met de YP-S2 en YP-S3.

Een fabrikant die ook niet ongenoemd mag blijven wat betreft kwalitatief goede en toch aantrekkelijk geprijsde mp3-spelers is SanDisk. Met modellen als de Sansa Clip en de Sansa Fuze en prijzen rond de € 50 is SanDisk een van de belangrijkste concurrenten van Apple en de iPod shuffle.

De goedkopere modellen bieden niet de mogelijkheden van high-end mediaspelers en je kan er geen video's op bekijken, maar voor een zeer degelijke prijs kan je met deze spelers wel prettig naar je muziek luisteren.

>>> Lees ook:
- Budgetvriendelijk 1: touchscreen-telefoons
- Budgetvriendelijk 2: qwerty-telefoons
- Budgetvriendelijk 3: mp3-spelers
- Budgetvriendelijk 4: compactcamera's
- Budgetvriendelijk 5: navigatiesystemen

portablegear.nl