Interessant:

Budgetvriendelijk 2: qwerty-telefoons

nieuws 19 augustus 2009 om 08:30

Als je veel sms't of mailt is een telefoon met een toetsenbordje natuurlijk erg handig; PortableGear zet enkele budgetvriendelijke qwerty-telefoons voor je op een rij.

Samsung voert twee telefoons in het assortiment die verkrijgbaar zijn voor de rond € 200 en die beide dankzij het aanwezige qwerty-toetsenbordje zeer geschikt zijn om mee te mailen, sms'en en msn'en. Het voornaamste verschil tussen deze toestellen - de Samsung C6620 en de Samsung C6625 Messenger Phone - is dat de laatste ook GPS-ondersteuning biedt. Beide entry-level smartphones hebben verder een 2 megapixel camera, Windows Media Player, en Pocket Office (waarmee je Office- en PDF-bestanden kan bekijken) aan boord. Beide toestellen ondersteunen HSDPA en draaien op Windows Mobile.

Samsung C6620, BlackBerry Curve 8520 en Nokia E63

Ook LG heeft met LG KS360 een goedkope messenger-telefoon in het assortiment. Dit toestel biedt een touchscreen en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord en en kost los rond de € 140. De specs zijn dan bescheidener dan de voorgaande Samsung-telefoons: de KS360 biedt geen 3G-ondersteuning voor snel internet en eveneens slechts een 2 megapixel camera. Niettemin is dit toestel zeer geschikt om snel mee te sms'en, chatten, mailen en sociale netwerkberichten te plaatsen en te ontvangen. LG introduceert waarschijnlijk dit jaar nog twee budgetvriendelijke qwerty-telefoons: de LG GW300 en de LG GW520.

Opvallend is verder dat verschillende fabrikanten die voorheen voornamelijk qwerty-smartphones voor de zakelijke markt uitbrachten, zich nu ook meer richten op de consumentenmarkt. Voor een relatief laag bedrag kan je daarom tegenwoordig een mobieltje met qwerty-toetsenbord van Nokia (Nokia E63, los rond de € 205), HTC (HTC Snap, rond de € 280), BlackBerry (BlackBerry Curve 8520, rond de € 350 - het duurste model, maar een stuk goedkoper dan de reguliere BlackBerry) of Palm (Palm Centro, rond de € 250) in huis halen. Deze modellen bieden minder high-end functionaliteiten dan hun grotere broers, maar een reguliere gebruiker heeft meestal toch niet al deze functies nodig.

>>> Lees ook:
- Budgetvriendelijk 1: touchscreen-telefoons
- Budgetvriendelijk 2: qwerty-telefoons
- Budgetvriendelijk 3: mp3-spelers
- Budgetvriendelijk 4: compactcamera's
- Budgetvriendelijk 5: navigatiesystemen

portablegear.nl