Interessant:

Budgetvriendelijk 4: compactcamera's

nieuws 26 augustus 2009 om 08:30

Tegenwoordig kan je al een digitale compactcamera kopen voor rond de 100 euro, waar je toch fraaie afbeeldingen mee maakt; PortableGear zet enkele budgetvriendelijke camera's op een rij.

Canon
Een budgetvriendelijke compactcamera die Canon momenteel voert is de Canon PowerShot A480. De adviesprijs van is € 139 euro en daarvoor krijg je maar liefst een 10 megapixel camera met 3,3-voudige optische zoom die ook nog eens 25% kleiner is dan zijn voorganger. Ook bewegings- en gezichtsherkenning zijn aanwezig.

Casio
Casio voert enkele budgetvriendelijke compacte camera's in de EXILIM Z-serie, zoals de Casio EX-Z85. Voor een adviesprijs van € 159 krijg je een heel degelijke camera met een 9 megapixel sensor, 3x optische zoom, gezichtsherkenning en een EasyMode voor beginnende fotograferen. Leuk is dat EX-Z85 in veel verschillende vrolijke kleuren verkrijgbaar is.

Olympus FE-26, Canon PowerShot A80,
Casio EX-Z85, Samsung ES15

Olympus
De budgetvriendelijke camera's van Olympus vinden we in de FE-serie. Bijvoorbeeld de Olympus FE-26, een leuke 12 megapixel camera met 3-voudige optische zoom en gezichtsherkenning die verkrijgbaar is voor een adviesprijs van € 99,90. Deze camera loopt op twee AA-batterijen.

Pentax
Een compacte camera van Pentax voor een zeer aantrekkelijke adviesprijs van € 109 is de Pentax Optio E70L. Dit is een ongecompliceerde 10 megapixel camera met 2x optische zoom en schokredcutie. Net als de Olympus FE-26 maak je op de Optio E70L gebruik van twee AA-batterijen voor de energievoorziening.

Samsung
De budgetvriendelijke camera's van Samsung vinden we in de ES-serie. Een populair model is de Samsung ES15 met een adviesprijs van € 99. De ES15 beschikt over een 10 megapixel sensor, 3-voudige optische zoom en gezichtsherkenning. Ook deze camera draait op twee AA-batterijen. De ES15 is beschikbaar in het zilver, roze, wit of grijs.

>>> Lees ook:
- Budgetvriendelijk 1: touchscreen-telefoons
- Budgetvriendelijk 2: qwerty-telefoons
- Budgetvriendelijk 3: mp3-spelers
- Budgetvriendelijk 4: compactcamera's
- Budgetvriendelijk 5: navigatiesystemen

portablegear.nl