Interessant:

Mobieltjes verstoren slaappatroon

nieuws 21 januari 2008 om 09:30

Mobieltjes verstoren het slaappatroon behoorlijk, dat blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek in opdracht van de Mobile Manufactures Association.

In het onderzoek werd de invloed van mobieltjes op de menselijke rust onderzocht door de Amerikaanse Electromagnetic Academy. 71 mannen en vrouwen tussen de 18 en 45 werden blootgesteld aan straling van mobieltjes terwijl ze probeerde te slapen.

De studie wees uit dat de eerste fase van de 'lichte' slaap door de straling van de mobieltjes beÔnvloed werd. Het onderzoek wees ook dat dat degenen die tijdens hun slaap aan de straling van mobieltjes werden blootgesteld meer last hadden van hoofdpijn dan de deelnemers die hun mobieltjes uit hadden. Uit Belgisch onderzoek in september 2007 bleek ook al dat kinderen slechter slapen door het gebruik van mobieltjes.

De Franse regering waarschuwde onlangs voor het excessieve gebruik van mobieltje in verband met de gezondheid, vooral van kinderen. Ook Zweden, Groot-BrittaniŽ, IsraŽl en India deden al een soortgelijke waarschuwing uitgaan.

Response Source