Interessant:

BelgiŽ overweegt gsm-verbod voor kinderen

nieuws 1 maart 2013 om 12:33

De minister van Volksgezondheid van BelgiŽ,†Laurette Onkelinx, wil een verbod op gsm-reclame voor kinderen onder de 14. Ook wil ze een verkoopverbod op mobieltjes die specifiek bedoeld zijn voor kinderen onder de 7 jaar.

Volgens de minister is het verbod nodig om geen enkel risico te lopen dat de gezondheid van de kinderen door mobiele straling wordt aangetast. Het maakt de minister daarbij niet uit dat vooralsnog niet wetenschappelijk is aangetoond dat mobieltjes gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De Belgische minister wil verder dat telefoonverkoopers voortaan de maximale SAR (Specific Absorption Rate, de stralingswaarde van een mobiele telefoon) vermelden.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelde vorig jaar dat de blootstelling aan de straling van mobieltjes 'mogelijk kankerverwekkend is'. Volgens eerder onderzoek kan mobiele straling ook schadelijk zijn voor het slaappatroon en de concentratie van kinderen.

Frankrijk wilde eerder een GSM-verbod op scholen vanwege de straling. Ook de Raad van Europa en de Amerikaanse gezondheidsorganisatie AAP waarschuwden reeds voor het gezondheidsrisicio van GSM-straling voor kinderen.

Knack