Interessant:

Effect GSM op kind onderzocht

nieuws 31 januari 2008 om 10:30

Australische wetenschappers onderzoeken of kinderen kwetsbaarder zijn voor straling van mobiele telefoon als volwassenen. Een studie onder 110 volwassenen wees al uit dat zij veranderingen in hersenfuncties hadden bij veel mobiel gebruik.

De wetenschappers aan de Melbourne Swinbure Universiteit van Technologie onderzoeken nu het effect van straling van mobieltjes in een groep van 40 kinderen tussen 12 en 13 en vergelijken dat met een groep van 20 mensen tussen 55 en 75 jaar.

Volgens professor Rodney Croft van de universiteit is het effect op kinderen nog nooit echt grondig onderzocht. Bij volwassenen was het onduidelijk of het effect op de gezondheid positief of negatief was.

Wereldwijd zijn wetenschappers het eens dat er geen direct bewijs is dat de elektromagnetische straling effect heeft op de gezondheid, maar overvloedig gebruik blijkt vaak hoofdpijn en concentratieproblemen te veroorzaken.

Eerder dit jaar waarschuwde de Franse regering voor een overmatig gebruik van GSMs door kinderen, omdat dit slecht zou zijn voor hun gezondheid. Ook bleek uit onderzoek in januari dit jaar dat mobieltjes het slaappatroon verstoren.

Sydney Morning Herald