Interessant:
Grote foto
Beschikbaar
Waterdicht
Bluetooth
ANT+
Hartslag
Foto Apple Watch Series 4 - 40 mm 1 Foto Apple Watch Series 4 - 40 mm 2 Foto Apple Watch Series 4 - 40 mm 3 Foto Apple Watch Series 4 - 40 mm 4 Foto Apple Watch Series 4 - 40 mm 5 Foto Apple Watch Series 4 - 40 mm 6 Foto Apple Watch Series 4 - 40 mm 7 Foto Apple Watch Series 4 - 40 mm 8

De Apple Watch Series 4 is de opvolger van de Watch Series 3 en in september 2018 aangekondigd. Het horloge is verkrijgbaar in twee groottes, namelijk 40 mm en 44 mm. De speaker is 50 procent luider en geoptimaliseerd voor telefoongesprekken, Siri en Walkietalkie. De microfoon heeft een andere plaats gekregen om echo te verminderen en zo de geluidskwaliteit te verbeteren. Het horloge is uitgerust met de S4-chip van de volgende generatie met een aangepaste 64-bits dual-core processor die tweemaal de snelheid levert terwijl de batterij nog steeds de hele dag meegaat. De achterkant van Apple Watch Series 4 is vervaardigd van prachtig zwart keramiek en saffierkristal dat moeiteloos voor en achter radiogolven doorlaat voor een beter bereik. De Digital Crown geeft nu voelbare feedback, waardoor de bediening makkelijker wordt. De bediening is sowieso makkelijker omdat het display groter geworden is. Hierdoor kan Apple grotere appsymbolen en lettertypen gebruiken.

Pas de Series 4 aan je eigen stijl aan

Je past de Apple Watch gemakkelijk aan je eigen stijl aan. Zo zijn er tal van bandjes verkrijgbaar om het horloge te personaliseren. De nieuwe wijzerplaten maken optimaal gebruik van het Series 4-display, van de oneindig aanpasbare Infograaf-wijzerplaat tot de Breathe-wijzerplaat, waar de timing van de animatie een diepe ademhaling volgt. Bovendien is er een pakket met bewegende wijzerplaten, waaronder Vapor, Liquid Metal, Fire en Water, die op een unieke manier inspelen op de gebogen randen van de kast.

Verbeterde gezondheidsfuncties

Natuurlijk biedt de Apple Watch Series 4 ook gezondheidsfuncties. Zo kan je direct vanaf je pols een ECG-meting uitvoeren, dankzij ingebouwde elektroden in de Digital Crown in combinatie met een nieuwe elektrische hartslagsensor in het kristal aan de achterzijde. Door de Digital Crown aan te raken ontvang je na 30 seconden een hartritmeclassificatie. Deze kan aangeven of het hart in een normaal patroon klopt of dat er tekenen van boezemfibrilleren zijn, een hartaandoening die tot ernstige gezondheidscomplicaties kan leiden. Alle registraties, de bijbehorende classificaties en eventuele aangetroffen symptomen worden bewaard in de Gezondheid-app in een pdf die met artsen kan worden gedeeld. Met watchOS 5 analyseert Apple Watch op de achtergrond met tussenpozen de hartritmen en wordt er een melding verstuurd als er een onregelmatig hartritme wordt gedetecteerd dat op boezemfibrilleren kan wijzen.3 Apple Watch kan de gebruiker ook waarschuwen als het hartritme een bepaalde hoge of lage drempelwaarde overschrijdt.

Valdetectie

Valdetectie maakt gebruik van een versnellingsmeter en gyroscoop van de volgende generatie, die krachten tot 32 g kunnen meten, en van aangepaste algoritmen om een harde val te kunnen herkennen. Door het traject van de pols en de impactversnelling te analyseren, geeft Apple Watch de gebruiker een waarschuwing na een val, die kan worden genegeerd of gebruikt om de hulpdiensten te bellen. Als Apple Watch gedurende 60 seconden na de melding bewegingloosheid bespeurt, worden de hulpdiensten automatisch gebeld en wordt er een bericht met de locatie verstuurd aan contactpersonen voor noodgevallen.

Fitnessfuncties aangepast

Ook de fitnessfuncties zijn verbeterd. Met activiteitscompetities kan je andere Apple Watch gebruikers uitdagen. Automatische work-outdetectie geeft een waarschuwing om met een work-out te beginnen en kent met terugwerkende kracht credits toe. Yoga en hiken zijn nieuwe aparte work-outs die nauwkeurig het aantal verbrande calorieën en het aantal verdiende trainingsminuten bijhouden. Handig voor hardlopers die buiten trainen is dat de batterij nu tot wel zes uur meegaat. Ook zijn er nieuwe features, zoals de cadans bij hardlopen op de loopband of buiten, tempowaarschuwingen voor hardlopen buiten, en het bijgehouden tempo per kilometer, waarmee het tempo van de laatst gelopen kilometer wordt weergegeven.

Prijzen en beoordelingen Apple Watch Series 4

Van de Apple Watch Series 4 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Apple Watch Series 4 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Apple Watch Series 4 testoverzicht de test

Specificaties Apple Watch Series 4

Algemeen
ProductApple Watch Series 4Apple Watch Series 4 - 40 mmApple Watch Series 4 - 44 mm
Aankondiging201820182018
Verkoopstart201820182018
Design
Kleuren

GewichtOnbekendOnbekendOnbekend
Waterdicht
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
ANT+
Hartslag
VerbindingUSB-CUSB-CUSB-C