Interessant:

Apple Watch Series 3 aangekondigd

nieuws 13 september 2017 om 09:18

Apple heeft vanavond een nieuwe versie van haar Apple Watch geintroduceerd. De nieuwe Apple Watch, series 3, is voorzien een ingebouwde sim-kaart. Jammer genoeg komt deze versie voorlopig nog niet naar Nederland.

De Apple Watch met ingebouwde telefoon is in een beperkt aantal (grote) landen beschikbaar. Apple heeft in elk van die landen een samenwerking met een lokale operator. Handig is dat het nummer hetzelfde is als het nummer van je iPhone. Dankzij de ingebouwde simkaart op de Apple Watch hoef je geen telefoon mee te nemen als je bijvoorbeeld gaat sporten. Je hebt ook de mogelijkheid om Apple Music naar je pols te streamen met of zonder telefoon. Deze zogenaamde cellular-versie komt (nog) niet naar Nederland.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Voor Nederland komt Apple met de non-connected variant. Deze Apple Watch heeft vrijwel dezelfde functionaliteit als de GSM-variant, alleen gebruik je dan de dataverbinding van je mobiele telefoon. De nieuwe Apple Watch heeft een nieuwe dual-core processor met 70 procent meer kracht dan zijn voorganger. Ook Siri op het horloge is sneller en praat nu voor het eerst ook. Het horloge is ook energiezuiniger, wat resulteert in een langere gebruikstijd bij een gelijkgebleven accu. Nieuw is ook een altimeter om de afgelegde hoogtemeters op een dag bij te houden.

De Series 3 draait op watchOS 4. watchOS 4 is uitgerust met een vernieuwde Hartslagmeter-app, waardoor je nog meer inzicht in je hartslag krijgt, zoals metingen in rust, tijdens work-outs, herstel, wandelen en ademhalingssessies. Je kan er ook voor kiezen een melding te krijgen wanneer je hartslag in rust boven een bepaalde drempel uitkomt. Andere nieuwe watchOS 4-features zijn de proactieve Siri-wijzerplaat die de hele dag de meestgevraagde informatie weergeeft, een verbeterde Work-out-app met nieuwe interface, een aanpasbare HIIT-work-out (High Intensity Interval Training) en automatische instellingen voor in het zwembad. Met GymKit maak je snel verbinding met cardioapparatuur. Met de opnieuw ontwikkelde Muziek-app worden afspeellijsten zoals Nieuwe muziek-mix en Favorieten-mix automatisch gesynchroniseerd, samen met de muziek waar je het meest naar luistert.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

De Apple Watch Series 3 (GPS) is per 15 september verkrijgbaar met een kast in goudkleurige, zilverkleurige of spacegrijze aluminium uitvoering met een sportbandje vanaf 369 euro. Apple Watch Series 1 is verkrijgbaar met een kast in zilverkleurige of spacegrijze aluminium uitvoering met een sportbandje vanaf 269 euro. De Apple Watch Series 2 wordt niet meer verkocht.

portablegear.nl