Interessant:

Samsung geeft smartwatches een design-update

nieuws 3 juli 2018 om 13:54

De Samsung Gear S3 en Gear Sport zijn nu als Special Edition verkrijgbaar. Deze uitvoeringen zijn voorzien van een ronde wijzerplaat en een metalen band om de horloges een klassieker en minder techy uiterlijk te geven. De functionaliteit van de horloges blijft ongewijzigd.

“Met de Special Editions van de Gear S3 en Gear Sport dichten Samsung en PDA Group de kloof tussen klassieke horloges en de smartwatch,” zegt Ed Roos, Product Manager accessoires en wearables van Samsung Nederland. “De uitstraling van de horloges is tijdloos, terwijl de mogelijkheden eindeloos zijn. Daarmee maken we de smartwatch nóg aantrekkelijker voor de klassieke horlogeliefhebber.”

Samsung Galaxy Gear S3 Frontier SE
Samsung Galaxy Gear S3 Frontier SE

De functionaliteit van de Special Editions is hetzelfde gebleven. Via GPS houd je bijvoorbeeld je loop- of fietsroute bij, terwijl je tegelijkertijd naar Spotify luistert. Maar ook andere apps heb je altijd bij de hand, van KLM, 9292 en Parkmobile tot Buienradar, De Telegraaf en Nu.nl. Met het waterdichte ontwerp (5 ATM) is het bovendien mogelijk om de Gear Sport Special Edition te gebruiken voor zwemmen en andere watersporten. Daarnaast zorgt de grote batterijcapaciteit ervoor dat jouw horloge maar eens in de paar dagen opgeladen hoeft te worden.

Samsung Galaxy Gear Sport SE
Samsung Galaxy Gear Sport SE

De Special Editions van de Gear S3 Frontier en Gear S3 Classic zijn verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 399 euro. Dat is 100 euro meer dan de reguliere uitvoering. De Gear Sport is beschikbaar voor 369 euro, wat 110 euro duurder is dan de goedkoopste reguliere editie. De horloges worden geleverd in een feestelijke geschenkdoos en zijn uitgerust met een stalen band, terwijl een losse rubberen of leren band apart wordt meegeleverd. De smartwatches zijn geschikt voor gebruik met Android en iOS. De Special Editions zijn verkrijgbaar via juweliers, de Bijenkorf en vijf online horlogespecialisten. Samsung introduceerde de Gear S3 in 2016. De Gear Sport zag in 2017 het levenslicht.

portablegear.nl