Interessant:

Samsung Gear S3 in twee varianten

nieuws 31 augustus 2016 om 22:01

Zoals verwacht heeft Samsung aan de vooravond van de IFA in Berlijn, haar nieuwe smartwatch, de Gear S3 aangekondigd. De Gear S3 komt in twee varianten, te weten de Gear S3 classic met een klassiek horloge uiterlijk en de Gear S3 frontier, met het uiterlijk van een chronograaf.

De Samsung Gear S3 is verkrijgbaar in twee ontwerpen voor verschillende lifestyles: frontier en classic. Voor de avontuurlijk ingestelde gebruikers, is er de Gear S3 frontier, met een robuuste uitstraling van een rasechte chronograaf.  De Gear S3 classic heeft een klassiek rond uiterlijk en lijkt daardoor op de eveneens vandaag geintroduceerde Asus ZenWatch 3. De Gear S3 is geschikt voor horlogebandjes van 22 mm, zodat je je horloge gemakkelijk personaliseert bij iedere outfit.

Samsung Gear S3 frontier
Samsung Gear S3 frontier

“Met de Gear S3 bouwen we voort op onze eerdere ervaringen met het aanbieden van verschillende wearables voor verschillende lifestyles”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “De Samsung Gear S2 kenmerkte de vooruitgang voor smartwatches met gepersonaliseerde wijzerplaten en een veelzijdige, draaibare ring die zorgt voor een goede gebruikservaring. Met de Gear S3 breiden we de Gear-collectie uit en introduceren we naast een fantastische smartwatch een goed horloge. Met slimme mogelijkheden en een elegant ontwerp is de Gear S3 een belangrijke uitbreiding van ons smartwatch-portfolio.”

Samsung Gear S3 classic
Samsung Gear S3 classic

De handige draairing uit de Gear S2 is bij de Gear S3 voorzien van nieuwe mogelijkheden. Zonder het scherm aan te raken, accepteer of negeer je inkomende telefoontjes of alarmmeldingen. Door op het scherm te schrijven of te tekenen veranderen boodschappen direct in tekst of emoji. Je maakt korte reminders of to-do lists met de Reminders app. En ook aan veiligheid is gedacht. Mocht je in een noodsituatie terechtkomen, dan activeer je de SOS en worden locatiegegevens verstuurd naar familie, vrienden en medische professionals. Zelfs als je smartphone niet in de buurt is. Met de ingebouwde speaker activeer je voice messaging en luister je je favoriete muziek. De batterij gaat tot vier dagen mee, afhankelijk van je gebruik uiteraard.

De Gear S3 is de meest robuuste smartwatch van dit moment. Dankzij de IP68-certificering is het toestel gegarandeerd stof- en waterdicht. De Gear S3 is verder de eerste Gear met Corning Gorilla Glass SR+, dat speciaal is ontworpen voor wearables en zorgt voor een harder, krasbestendig en helder display. Nieuw is ook een een full-color Always On Display dat 16 miljoen kleuren weergeeft en gebruikmaakt van Super AMOLED technologie. Zoals je van traditionele horloges gewend bent, laat het display de tijd altijd zien.

De Gear S3 is vanaf het vierde kwartaal in Nederland verkrijgbaar in twee varianten. De Gear S3 classic is beschikbaar in Silver en de Gear S3 frontier in Dark Grey. Beide varianten hebben een verkoopadviesprijs van € 399,-.

portablegear.nl