Interessant:

Sony met Xperia XZ2 en XZ2 Compact

nieuws 26 februari 2018 om 11:51

Sony heeft op het MWC 2018 in Barcelona twee nieuwe toestellen laten zien. De Xperia XZ2 en XZ2 Compact bieden een volledig nieuw design vol met entertainment.

“Als je gaat voor entertainment, dan zijn de nieuwe Xperia XZ2 en XZ2 Compact jouw smartphones, zegt Hideyuki Furumi, Executive Vice President, Global Sales en Marketing, Sony Mobile Communications, “Van de binnenkant – technologie van wereldklasse, tot een gestroomdlijnd, verfijnd design aan de buitenkant, bieden deze smartphones alles wat jij nodig hebt en waarschijnlijk zelfs een stuk meer. We hebben de grenzen van technologie van Sony opgezocht met deze nieuwe producten op het gebied van video opnames, video’s bekijken en muziek luisteren – waarmee we entertainment tot het extreme bieden.”

Xperia XZ2

De Xperia XZ2, die de Xperia XZ1 opvolgt, heeft een 5,7-inch Full HD+ 18:9-scherm met HDR ondersteuning. Je kan niet alleen optimaal genieten van bestaande HDR content, door gebruik te maken van Sony’s BRAVIA TV technologie, X-reality for mobile, zal ook ‘normale’ content worden verbetered naar bijna High Dynamic Range, waardoor content altijd van de hoogste kwaliteit zal zijn. Simpel, maar tegelijk innovatief, is het nieuwe Dynamic Vibration System. Dit systeem analyseert het geluid van films en games en zet geluid om in trillingen om een extra dimensie aan het kijken en gamen toe te voegen. De luide S-Force Front Surround Speakers zorgen voor een luid en vol geluid. De Motion Eye camera, die we eerder zagen bij de XZ Premium is nu ook te vinden op de Xperia XZ2. Bijzonder is de mogelijkheid om 4K HDR video's op te nemen. Een unicum! Net als bij de Galaxy S9 is een super slowmotion opname van 960 fps mogelijk in Full HD.

Xperia XZ2
Xperia XZ2

Xperia XZ2 Compact

De Xperia XZ2 Compact, die de XZ1 Compact opvolgt, beschikt over vele premium updates die ook zijn grote broer, de Xperia XZ2, heeft gekregen, zoals de Motion Eye Advanced 2018 upgrades inclusief 4K HDR video opnames, de 3D Creator Selfie en Full HD Super slow motion. De Xperia XZ2 Compact beschikt ook over Sony’s audio technologie zoals Hi-Res Audio en front facing stereo speakers voor jouw ultieme entertainment. Deze kleine maar krachtige smartphone wordt aangedreven door de nieuwste en snelste Qualcomm Snapdragon 845 Mobile Platform. Het scherm meet 5-inch, waardoor het toestel een van de weinige high-end compacte toestellen is.

Xperia XZ2 Compact
Xperia XZ2 Compact

Prijs en beschikbaarheid

Op vrijdag 16 maart zijn beide toestellen beschikbaar inclusief een pre-order aanbod en vanaf 6 april verkrijgbaar. De Xperia XZ2 heeft een verkoopadviesprijs van 799 euro, de Xperia XZ2 Compact is beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 599 euro. Beide toestellen draaien op Android 8.0 Oreo. De Xperia XZ2 is beschikbaar in drie kleuren: zilver (Liquid Silver), zwart (Liquid Black) en groen (Deep Green). De Xperia XZ2 Compact is beschikbaar in drie kleuren zilver (White Silver), zwart (Black) en groen (Moss Green).

portablegear.nl