Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm4,6" (319 ppi)
Camera19,0 megapixel
Foto Sony Xperia XZ1 Compact 1

Inleiding

De Xperia XZ1 Compact is tijdens de IFA 2017 in Berlijn geintroduceerd. De Xperia XZ1 Compact is voorzien van de nieuwste Motion Eye camera, die is gemaakt met de knowhow vanuit Sony’s cameraserie. Met deze camera kan je bijvoorbeeld sensationele Super slow motion video's opnemen van je dagelijkse momenten door met 960 frames per seconde te filmen. Met Predictive Capture maakt het toestel al een foto voordat je op de sluiterknop hebt gedrukt. Nieuw is 3D Creator, een uniek en innovatief algoritme van Sony voor het snel en eenvoudig scannen van 3D voorwerpen. Voor de allereerste keer in een smartphone kun je nu binnen één minuut 3D scans van voorwerpen maken met vier verschillende scanmodi: hoofd scannen, gezicht scannen, eten scannen en vrij scannen. Je kunt het vervolgens met 3D stickers delen met je vrienden via messenger apps of je kunt het uploaden naar de 3D community zoals Sketchfab. Je kunt je scan zelfs naar een 3D printer sturen zodat je er een gedenkwaardig aandenken van kunt afdrukken. Tot slot blinkt Xperia XZ1 Compact uit op audiogebied. Het toestel zit vol met de nieuwste Sony technologieën die de audio verbeteren, zoals Hi-Res Audio, DSEE HX upscaling, LDAC, Digital Noise Cancelling (DNC) en ClearAudio+. Ook zijn de stereo-speakers verbeterd. Hierdoor krijg je nu tot 40% meer geluidsdruk dan eerdere modellen, waardoor het de krachtigste Xperia speakers ooit zijn. Naast de Xperia XZ1 Compact is de Xperia XZ1 met 5,2-inch scherm verkrijgbaar.  In februari 2018 is de opvolger van dit toestel aangekondigd in de vorm van de Xperia XZ2 Compact.

Besturingssysteem Sony Xperia XZ1 Compact

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia XZ1 Compact

Van de Sony Xperia XZ1 Compact staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia XZ1 Compact is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees in het Sony Xperia XZ1 Compact testoverzicht de test

Specificaties Sony Xperia XZ1 Compact

Algemeen
ProductSony Xperia XZ1 Compact
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen129,0 x 65,0 x 9,3 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.700 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 835
Kloksnelheid8 core (max 1,6 GHz)
RAM4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB + microSD
Scherm
Scherm4,6" (319 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera19,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera18,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C