Interessant:

Samsung Galaxy S9 en S9+ officieel

nieuws 25 februari 2018 om 19:17

Zoals aangekondigd heeft Samsung zojuist in Barcelona haar nieuwe toptoestellen voor de komende maanden aangekondigd: de Galaxy S9 en de Galaxy S9+. De focus lag dit jaar op de camera, en Samsung betitelt de camera in de toestellen als haar beste smartphonecamera ooit.

“De camera is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de smartphone,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “De Galaxy S9 en S9+ gaan daarom verder dan we ooit zijn gegaan op het gebied van fotografie. Ook met de andere functies zetten we grote stappen. Alles draait om het leven leuker maken. Met beeld, met geluid, met entertainment. En natuurlijk wil je je smartphone dan ook zo veilig mogelijk maken. Daarom hebben we Knox 3.1 toegevoegd, ons nieuwste beveiligingssysteem.”

Samsung Galaxy S9 en S9+
Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsungs beste smartphonecamera ooit

De camera van de Galaxy S8 is alom geroemd om zijn kwaliteit. Bij de S9 doet Samsung er nog een schepje bovenop. De Galaxy S9 en S9+ zijn namelijk voorzien van een camera met een variabele diafragma-lens. Het toestel kiest afhankelijk van de lichtomstandigheden zelf het beste diafragma. De S9+ heeft een dubbele camera, om zowel close-ups als groothoekopnames te kunnen maken. Een aantal functies van de camera springen eruit:

  • Super Slow-mo: De slow-motion video legt 960 frames per seconde vast. Dat zorgt voor intense, meeslepende video’s. Met Automatic Motion Detection begint de camera al met opnemen zodra hij beweging registreert. Je hoeft dus alleen maar te zorgen dat hij goed gericht staat om een filmpje te schieten waarin je zelf optreedt. Ben je klaar met de opname, dan kies je uit 35 opties aan achtergrondmuziek of selecteer je een nummer uit je favoriete afspeellijst. Ook maak, bewerk en deel je eenvoudig GIF’s. Hierbij kun je kiezen uit drie verschillende loops om het beeld eindeloos te laten doorlopen.
  • Low Light Camera: De meeste smartphonecamera’s hebben een beperkt diafragma met maar twee aanpassingsstanden: óf aan een lichte óf aan een donkere omgeving. Dat resulteert in korrelige of vage beelden. Net als het menselijk oog is de camera van de Galaxy S9 en S9+ veel veelzijdiger. De iris wordt groter of kleiner in bepaalde omstandigheden en laat zo automatisch meer licht binnen. De functie Dual Aperture (F1.5 – F2.4) werkt op dezelfde manier en laat automatisch meer licht binnen wanneer het donker is, en minder licht wanneer de situatie daar om vraagt.
  • AR Emoji: Met een speciaal algoritme maak je emoji die er precies uitzien en klinken als jij. AR Emoji analyseert de 2D beelden die je invoert en brengt zo meer dan honderd gezichtskenmerken in kaart. Vervolgens maakt het een 3D-model die expressies zoals knipogen en hoofdbewegingen imiteert. AR Emoji kun je gebruiken in video’s, maar ook als standaard AGIF gebruiken op talloze platforms zoals WhatsApp.
  • Bixby: Via augmented reality en deep learning ontvang je informatie over de omgeving waarin je je op dat moment bevindt. Je richt de camera bijvoorbeeld op een monument en bij herkenning geeft Bixby alle informatie die voorhanden is. Vreemde talen en valuta zet je zo in realtime via Live Translation om. Ook schaf je eenvoudig producten aan die je ergens fysiek hebt gezien. Verder houdt Bixby via de camera je calorieverbruik gedurende de dag bij.

Samsung Galaxy S9 - Achterkant
Samsung Galaxy S9 - Achterkant

Beeld en geluid

De stereospeakers van de Galaxy S9 en S9+ zijn getuned door AKG. De toestellen ondersteunen daarnaast Dolby Atmos. Dit zorgt voor een 360-graden-geluidservaring, waardoor het klinkt alsof je bent omringd door geluid. De audio-ervaring op de Galaxy S9 en S9+ wordt aangevuld door schoonheid van Samsungs Infinity Display, dat werd geïntroduceerd op de Galaxy S8. Het Super AMOLED Infinity Display loopt van rand tot rand, en zakt er eigenlijk zelfs een beetje overheen voor een meeslepende visuele ervaring. Het schermcontrast pas je naar jouw wensen aan, zodat je de smartphone ook in fel zonlicht kunt gebruiken.

Samsung Galaxy S9 - Voorkant
Samsung Galaxy S9 - Voorkant

Overige features

Zoals alle high-end smartphones van Samsung zijn de Galaxy S9 en S9+ IP68 water- en stofafstotend. Ook laden ze snel draadloos op. Daarnaast kun je het geheugen probleemloos uitbreiden naar 400 GB en hebben de nieuwe Samsung smartphones meer processorkracht. De beveiliging is geregeld met Knox 3.1, de laatste versie van Samsungs beveiligingssysteem. Je kunt kiezen uit drie biometrische authenticatiemogelijkheden: irisscan, vingerafdruk en gezichtsherkenning. De smartphones introduceren ook Dedicated Fingerprint. Deze optie geef je de mogelijkheid om een andere vingerafdruk te gebruiken voor de ontgrendeling van de telefoon dan voor toegang tot Secure Folder. Met de verbeterde hartslagsensor in de Galaxy S9 en S9+ ontvang je nauwkeuriger informatie over je gezondheid. Ook kun je via Heart Load Factor in realtime bijhouden in hoeverre je in specifieke situaties je hart belast.

Prijs en beschikbaarheid

De Galaxy S9 en S9+ zijn vanaf 16 maart 2018 verkrijgbaar in de kleuren zwart (Midnight Black), blauw (Coral Blue) en paars (Lilac Purple) met een geheugen van 64 GB. Daarnaast komt er later een versie van de Galaxy S9 en S9+ met 256 GB geheugen verkrijgbaar. De Galaxy S9 is verkrijgbaar vanaf 849 euro en de S9+ van 949 euro. Vanaf 25 februari 19:00 uur is de S9 al te pre-orderen. Bestel je de Samsung Galaxy S9 of S9+ vóór 15 maart, dan ontvang je tot € 400,- inruilwaarde bij het inleveren van je oude toestel. Wanneer je een Samsung Galaxy S9 of S9+ met 64 GB vóór 8 maart bestelt, ontvang je jouw exemplaar bovendien 7 dagen voordat hij officieel in de winkel ligt.

portablegear.nl