Interessant:

Sony Xperia XZ3 eerste Android 9 telefoon

nieuws 30 augustus 2018 om 13:39

Zoals verwacht heeft Sony op de IFA een nieuw vlaggenschip geintroduceerd, de Sony Xperia XZ3. De Xperia XZ3 is een echt toptoestel, met als meest opvallende feature, de nieuwe Side Sense bediening.

“Ons nieuwe Xperia XZ3 vlaggenschip is niet alleen prachtig om te zien, hij zit bovendien boordevol met Sony’s geavanceerde audio- en visuele technologie, zodat jij kunt genieten van content van de hoogste kwaliteit. De Xperia XZ3 zorgt voor een meeslepende entertainmentervaring in de palm van je hand.” Aldus Hideyuki Furumi, Executive Deputy President, Head of Sales Marketing, Sony Mobile Communications.

De Xperia XZ3, een verbeterde versie van de in februari geintroduceerde Xperia XZ2, heeft een 6-inch QHD+ HDR (High Dynamic Range) OLED scherm met Sony's BRAVIA-technologie voor extra goede beelden. Deze technologie geeft diepere kleuren zwart weer, een hoger contrast en scherpere helderheid zodat je kunt genieten van levendigere kleuren in al je favoriete films en series. Dankzij X-Reality for mobile zal ook content die niet HDR is, geconverteerd worden naar bijna HDR zodat zelfs content die je online bekijkt in de hoogst mogelijke kwaliteit kan worden ervaren.

Sony Xperia XZ3 - Voorkant
Sony Xperia XZ3 - Voorkant

Bedienen met Side sense

De Xperia XZ3 introduceert bovendien een nieuwe interface: door middel van Artificial Intelligence wordt aan de zijkanten van de Xperia XZ3 een extra menu weergegeven en opties geboden om door de smartphone heen te navigeren. Tik je bijvoorbeeld twee keer aan één van de zijkanten van de Xperia XZ3, dan toont hij op de plek waar je hebt getikt een nieuw en slim menu met laatst gebruikte of voorspelde apps. Bovendien kun je gemakkelijk met één hand inzoomen op foto’s of gemakkelijk teruggaan in je scherm. Ontworpen met steeds groter wordende schermen in het achterhoofd, biedt Side sense een gemakkelijke en nieuwe manier van het bedienen van je smartphone met één hand.

Beter geluid

Ten opzichte van zijn voorganger zijn ook de luidsprekers onder handen genomen. De S-Force Front Surround Sound speakers zijn nu nog krachtiger met 20% meer geluidssterkte dan vorige modellen. Hi-Res Audio laat jou genieten van muziek in de hoogste kwaliteit, terwijl DSEE HX ook gecomprimeerde bestanden verbetert naar bijna Hi-Res Audio kwaliteit. LDAC zorgt tot slot voor een superieure draadloze luisterervaring via bluetooth. Leuk blijft het Dynamic Vibration System, dat ervoor zorgt dat je telefoon trilt bij het spelen van games en het kijken van films wanneer er bijvoorbeeld geschoten wordt of er ontploffingen te zien zijn.

Advanced Motion Eye camera

Op de XZ3 vinden we ook weer een Advanced Motion Eye camera. Nieuw is de smartlaunch, deze functie start direct de camera op wanneer je je telefoon oppakt en in een horizontale houding houdt. Verder kan je rekenen op reeds bekende functies, zoals Superior Auto, Predictive Capture, Predictive Autofocus en Smile shutter. Verder blijft het met de XZ3 mogelijk om 4K HDR video's te schieten. Ter aanvulling van de 19-megapixel main camera beschikt de Xperia XZ3 over een state-of-the-art 13-megapixel front camera die het mogelijk maakt om schitterende selfies te maken. De toevoeging van de Bokeh-functie aan de front-camera zorgt ervoor dat je nooit eerder zulke creatieve selfies kon vastleggen.

Het toestel draait op een snelle Snapdragon 845 processor en – als één van de eerste telefoons – op Android 9 Pie. De 3.330 mAh accu is voldoende voor één dag normaal gebruik. De Sony Xperia XZ3 is beschikbaar vanaf 5 oktober 2018 met, afhankelijk van de verkopende partij, Single SIM of Dual SIM voor een verkoopadviesprijs van 799 euro.

portablegear.nl