Interessant:

Land Rover Explore aangekondigd

nieuws 22 februari 2018 om 11:40

Bullitt heeft de eerste telefoon onder de Land Rover vlag geïntroduceerd, de Land Rover Explore. De Land Rover Explore is een outdoor-smartphone die speciaal ontworpen is om de zwaarste omstandigheden te kunnen doorstaan.

De Land Rover Explore is een robuuste 5-inch smartphone. Het scherm blijft leesbaar in direct zonlicht en het touchscreen is te bedienen met handschoenen of natte vingers. De dual SIM-optie zorgt voor verbeterde mogelijkheden voor connectiviteit. Het toestel heeft een grote 4.000 mAh-batterij, die twee dagen normaal gebruik biedt, of een volle dag intensief gebruik met constant gebruik van GPS op het 5-inch HD beeldscherm.

Land Rover Explore
Land Rover Explore

Hardware-packs

Net als bij de Crosscall Action X3 kan de functionaliteit van de telefoon worden uitgebreid met extra hardware, de zogenaamde hardware-packs. De batterijduur kan worden verdubbeld met het meegeleverde Adventure Pack. Deze beschikt over een extra 3.600 mAh-batterij, een GPS patch-antenne voor nauwkeuriger GPS-signaal en hoogwaardige topografische kaarten met Skyline augmented reality van ViewRanger. Andere beschikbare hardware-packs bestaan uit een aanvullende grote 4.370 mAh-batterij en een universele fietshouder, beide ontworpen om hun gebruikers langer en verder op avontuur te laten gaan.

Land Rover Explore
Land Rover Explore

Land Rover Explore robuust

De Land Rover Explore is buitengewoon stevig en ontworpen om het outdoor-leven te doorstaan. De telefoon doorstaat valtests van 1,8 meter hoog met de meegeleverde screenprotector, overleeft zoet en zout water dankzij de IP68-rating en weerstaat blootstelling aan extreme temperaturen, thermische schokken, vocht en vibraties. Dankzij deze bescherming blijft de telefoon altijd werken en bereikbaar, ook als je zware regenbuien, modderige trails en extreme kou moet doorstaan.

“We zijn opgetogen dat we samen met Bullitt Group hebben kunnen werken aan een smartphone die we allemaal zouden willen hebben”, zegt Joe Sinclair, Director of Branded Goods and Licensing bij Jaguar Land Rover. “De perfecte combinatie van design en functionaliteit belichaamt het Land Rover-dna en zorgt ervoor dat onze klanten zelfverzekerder, langduriger en verder de wijde wereld in kunnen.”

De Land Rover Explore wordt standaard geleverd met het Adventure Pack voor extra GPS-functionaliteit. De telefoon kost 649 euro en is vanaf mei 2018 verkrijgbaar. Bullitt kondigde ook de Cat S61 aan, een telefoon gericht op de professionele gebruiker.

portablegear.nl