Interessant:

Cat S61 speciaal voor aannemers en professionals

nieuws 22 februari 2018 om 09:42

Voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona kondigt Bullitt vandaag de Cat S61 aan. De Cat S61 is een echt werkpaard met een thermische camera, ingebouwde laserondersteunde meettechnologie en luchtkwaliteitmeter.

Cat S61 thermische camera

De Cat S61 beschikt over een geïntegreerde FLIR thermische camera, met verbeterde software voor groter contrast, uitgebreid tempratuurbereik tot 400 graden Celsius en een van VGA naar HD geüpgrade camera, voor een maximale beeldoptimalisatie met FLIR's MSX-technologie. Dankzij deze thermische camera kunnen aannemers bijvoorbeeld warmteverlies rondom isolatie in een huis opsporen. Onderhoudsmonteurs sporen oververhitte apparaten of overbelaste circuits op. Dit alles is mogelijk in het donker, in de mist of in de rook.

Cat S61 luchtkwaliteitmeter

De Cat S61 heeft ook een ingebouwde Sensirion luchtkwaliteitmeter voor binnenshuis. Deze waarschuwt je voor hoge concentraties schadelijke stoffen (VOC’s) die vaak voorkomen in bouw en industrie, zoals verf, oplosmiddel, lijm en schoonmaakmiddelen. De Cat S61 monitort luchtkwaliteit en waarschuwt je als er gevaar dreigt. De sensor meet ook luchtvochtigheid en tempratuur.

Cat S61 afstandmeter

Ook bevat de Cat S61 een laser afstandmeter. Deze meter kan afstanden tot 10 meter nauwkeurig en snel opmeten. Ook kan je het oppervlak en de inhoud van een ruimte berekenen. Alle gegevens worden in de afbeelding opgeslagen, zodat verdere metingen en berekeningen kunnen worden gemaakt of aanpassingen kunnen worden aangebracht, zonder dat je terug hoeft naar de locatie.

De Cat S61 heeft verder een 5,2-inch FHD-beeldscherm, beschermd door Gorilla Glass 5 en geoptimaliseerd voor buitengebruik. De telefoon is zeer robuust (IP68 stof- en waterproof tot een uur op 3 meter diepte) en beschikt over MIL Spec 810G-certificering, wat betekent dat hij vallen van 1,8 meter hoog op beton doorstaat.

“We weten dat 60% van de klanten van de S60 de warmtebeeldcamera minimaals eens per week gebruikt”, zegt Peter Stephens, CEO van Bullitt Group, de wereldwijde mobiele licentiehouder van Caterpillar. “De verbeteringen in de nieuwe Cat S61 vergroten de mogelijkheden voor heel veel gebruikers en situaties. Samen met de andere functionaliteiten is er simpelweg geen enkele andere smartphone die kan doen wat de S61 kan. We zijn er ontzettend trots op.”

De Cat S61 is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2018 voor een adviesprijs van 899 euro. Eerder testte PortableGear de Cat S41. Vandaag kondigde Bullitt ook nog haar eerste telefoon onder de Land Rover vlag aan.

portablegear.nl