Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 7.0
Opslag MB
Scherm5,0" (294 ppi)
Camera12,0 megapixel
Foto Crosscall ACTION-X3 1 Foto Crosscall ACTION-X3 2 Foto Crosscall ACTION-X3 3

Inleiding

De Crosscall ACTION-X3 is een robuuste smartphone met een sportief en hip uiterlijn. Het toestel biedt een Snapdragon 8937 procesor, een 5-inch scherm (720 x 1.280 pixels), 3 GB RAM en 32 GB opslaggeheugen (23,5 GB beschikbaar). De hoofd-en selfiecamera hebben een 12 respectievelijk 5 megapixel resolutie. 4G en dual sim zijn standaard. De ACTION-X3 heeft een 3.500 mAh accu. De ACTION-X3 draait op een stock-versie van Android 7, waardoor je kan rekenen op snelle updates van de software. De ACTION-X3 is voorzien van een X-LINK: een magnetische connector aan de achterzijde. Dit systeem zorgt ervoor dat er heel eenvoudig allerlei optionele accessoires aan de smartphone zijn te koppelen, zoals de X-POWER (een batterij met 5000 mAh), de X-CAR (voor laden in de auto) en de X-DOCK (een dockingstation waarmee naast laden ook bestanden, foto’s en video’s van/naar de pc en/of laptop kunnen worden overgezet). Met name deze laatste accessoire biedt veel gemak, omdat je dan niet elke keer het klepje van de usb-connector dient te openen en te sluiten. Crosscall werd in 2009 opgericht door de Fransman en fervent watersporter en bouwbedrijfeigenaar Cyril Vidal. Hij vond bestaande smartphonemodellen ongeschikt voor het specifiek gebruik in zijn privéleven en zakelijke wereld. Dus besloot Cyril er zelf een te ontwerpen. Het bedrijf richt zich op gebruikers die een telefoon nodig hebben die tegen een stootje kan. Denk hierbij aan buitensporters, watersporters, maar ook zakelijke gebruikers, zoals bijvoorbeeld aannemers.

Besturingssysteem Crosscall ACTION-X3

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android N (of Android 7.0 Nougat) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. In Android Nougat (Android 7.0) kan je makkelijker meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Nougat. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android Nougat is ook het update-proces geoptimaliseerd. Android Nougat downloadt en installeert beveiligingsupdates in de achtergrond. Je hoeft daardoor niet meer je telefoon op te starten en het lange updateproces uit te zitten. Ook met Virtual Reality heeft Google rekening gehouden. Android Nougat is beter geschikt voor Virtual Reality dankzij de nieuwe VR Mode. Met Android Instant Apps kan je verder een app gebruiken zonder hem eerst te installeren.

Prijzen en beoordelingen Crosscall ACTION-X3

Van de Crosscall ACTION-X3 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Crosscall ACTION-X3 beschikbaar.

Specificaties Crosscall ACTION-X3

Algemeen
ProductCrosscall ACTION-X3
Aankondiging2017
Verkoopstart2017
Design
Kleuren

MassaNee
Afmetingen152,5 x 79,0 x 12,5 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen3.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 7.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 8937
Kloksnelheid8 core (max 1,4 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,0" (294 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera12,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera5,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C