Interessant:

Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact te koop

nieuws 3 oktober 2017 om 09:49

De nieuwe paradepaardjes van Sony, de XZ1 en de XZ1 Compact, zijn vanaf nu verkrijgbaar in de Nederlandse winkels. Beide toestellen zijn de eerste toestellen die standaard op Android 8 Oreo draaien.

Sony kondigde de XZ1 en XZ1 Compact in september tijdens de IFA 2017 in Berlijn aan. De toestellen hebben grotendeels dezelfde specificaties, waarbij met name de schermgrootte verschilt. De Xperia XZ1 heeft een 5,2-inch FullHD scherm, daar waar de XZ1 Compact een 4,6-inch scherm heeft. Uniek is dat beide toestellen al op Android 8 Oreo draaien.

Beide toestellen zijn voorzien van de nieuwste Motion Eye camera, die is gemaakt met de knowhow vanuit Sony’s cameraserie. Met deze camera kan je bijvoorbeeld sensationele Super slow motion video's opnemen van je dagelijkse momenten door met 960 frames per seconde te filmen. Met Predictive Capture maakt het toestel al een foto voordat je op de sluiterknop hebt gedrukt.

Sony Xperia XZ1
Sony Xperia XZ1

Nieuw is 3D Creator, een uniek en innovatief algoritme van Sony voor het snel en eenvoudig scannen van 3D voorwerpen. Voor de allereerste keer in een smartphone kun je nu binnen één minuut 3D scans van voorwerpen maken met vier verschillende scanmodi: hoofd scannen, gezicht scannen, eten scannen en vrij scannen. Je kunt het vervolgens met 3D stickers delen met je vrienden via messenger apps of je kunt het uploaden naar de 3D community zoals Sketchfab. Je kunt je scan zelfs naar een 3D printer sturen zodat je er een gedenkwaardig aandenken van kunt afdrukken.

Tot slot blinken zowel de Xperia XZ1 en de Xperia XZ1 Compact uit op audiogebied. De toestellen zitten vol met de nieuwste Sony technologieën die de audio verbeteren, zoals Hi-Res Audio, DSEE HX upscaling, LDAC, Digital Noise Cancelling (DNC) en ClearAudio+. Ook zijn de stereo-speakers verbeterd. Hierdoor krijgt je nu tot 40% meer geluidsdruk dan eerdere modellen, waardoor het de krachtigste Xperia speakers ooit zijn.

De Xperia XZ ligt vanaf nu in de winkels voor een adviesprijs van 700 euro. De XZ1 gaat op dit moment voor rond de 600 euro over de toonbank.

portablegear.nl