Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 8
Opslag MB
Scherm5,0" (441 ppi)
Camera12,2 megapixel
Foto Google Pixel 2 1 Foto Google Pixel 2 2

Inleiding

De Google Pixel 2 is de opvolger van de Google Pixel en wordt gemaakt door HTC. Logischerwijs draait de Pixel 2 op de nieuwste Android-versie, namelijk Android Oreo 8. Tegelijk met de Pixel 2 introduceerde Google de Pixel 2 XL. De Pixel 2 XL wordt gemaakt door LG. De toestellen verschillen alleen qua design van elkaar. De Pixel 2 heeft een 5-inch scherm en wat dikkere randen. De Pixel 2 XL heeft een 6-inch scherm. De invloed van LG is direct te zien in de vorm van het scherm. De Pixel 2 XL heeft namelijk een 18:9-schermratio met een 1.440 x 2.880 resolutie (net als bij de LG V30). Met een Snapdragon 835 processor én 4 GB RAM kom je aan kracht niks te kort op deze telefoons. De hoofdcamera van de Pixel 2-serie bestaat uit een 12-megapixel camera met een f/1,8 diafragma. Beeldstabilisatie en Dual-Pixel autofocus zijn standaard. Net als de Apple iPhone 8 en iPhone X kan je met de Pixel 2 en Pixel 2 XL bijzonder fraaie portretfoto's maken. Omdat je slechts beschikt over één camera heeft Google gekozen voor een geintegreerde software-oplossing. Het toestel is stof- en waterdicht (IP67). Helaas moet je het wel doen zonder koptelefoonaansluiting. Als je muziek wilt luisteren zul je dus een draadloze koptelefoon moeten gebruiken.

Besturingssysteem Google Pixel 2

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Google Pixel 2

Van de Google Pixel 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Google Pixel 2 is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Google Pixel 2 testoverzicht de test

Specificaties Google Pixel 2

Algemeen
ProductGoogle Pixel 2Google Pixel 2 XL
Aankondiging20172017
Verkoopstart20172017
Design
Kleuren

MassaNeeNee
Afmetingen145,7 x 69,7 x 7,8 mm 145,7 x 69,7 x 7,8 mm
IP codering, IP67, IP67
Soort simkaartnano-SIMnano-SIM
Accuvermogen2.700 mAh2.700 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8Android 8
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 835Qualcomm Snapdragon 835
Kloksnelheid8 core (max 2,4 GHz)8 core (max 2,4 GHz)
RAM4 GB4 GB
Uitbreidbaar
Opslag64 GB64 GB
Scherm
Scherm5,0" (441 ppi)6,0" (537 ppi)
Resolutie1.080 x 1.920px1.440 x 2.880px
SchermsoortAMOLEDAMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera12,2 megapixel12,2 megapixel
Aantal camera'sNeeNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-CUSB-C