Interessant:

Samsung Galaxy Note8 versus Apple iPhone X

achtergrond 14 september 2017 om 14:32

Met de Apple iPhone X zijn er nu samen met de Galaxy Note 8 twee toestellen van 1.000 euro of meer. De toestellen zijn de meest uitgebeide telefoons ooit. In dit overzicht zet PortableGear beide toestellen naast elkaar.

In augustus 2017 introduceerde Samsung haar duurste telefoon ooit, de Note8, met een adviesprijs van 999 euro. Apple kon niet achterblijven en deed er een schepje bovenop. In september kwam het bedrijf met de iPhone X, met een adviesprijs van 1.159 euro.

iPhone X vs Samsung Galaxy Note 8 design

De Note8 en de iPhone X hebben een aantal overeenkomsten. Allereerst hebben beide toestellen een metalen frame en een glazen achterkant. De hoeken van de iPhone X zijn echter ronder dan de hoeken op de Note8. De iPhone X heeft ook een dunnere rand, maar wel weer een vreemde uitsparing in de bovenkant waar de dubbele camera is geplaatst. De Note8 is een slag groter en 20 gram zwaarder dan de iPhone X. Beide toestellen zijn waterdicht, waarbij de Note8 een IP68 certificaat heeft en de iPhone X het iets minder goede IP67 certificaat. Volgens Apple is de iPhone X wel sterker dan de Note 8. De Amerikanen claimen namelijk het sterkste telefoonglas ooit gebruikt te hebben. Bij de Note8 ontbreekt een stylus natuurlijk ook niet.

Design Note 8 en iPhone X
Design Note 8 en iPhone X

iPhone X versus Samsung Galaxy Note 8 display

De Apple iPhone X en de Samsung Galaxy Note8 hebben allebei een fors scherm. De iPhone X komt met een 5,8-inch scherm met een 1.125 x 2.436 resolutie (458 ppi). De Note8 heeft een 6,3-inch scherm met een 1.440 x 2.960 resolutie. (521 ppi). Allebei de schermen gebruiken de AMOLED-technologie en ondersteunen HDR. De iPhone X heeft echter True Tone, om de kleuren aan te passen aan het omgevingslicht. De Galaxy Note 8 heeft dan weer een afgerond scherm, wat je extra bedieningsmogelijkheden geeft.

S-Pen op Samsung Galaxy Note8
S-Pen op Samsung Galaxy Note8

iPhone X versus Samsung Galaxy Note 8 prestaties

Zowel de iPhone X als de Note8 hebben een enorme processorkracht. De iPhone X gebruikt de nieuwe A11 Bionic chip die fors sneller is dan zijn voorganger. De Note8 gebruikt de topprocessor van Snapdragon, de Snapdragon 835. Op het gebied van RAM wint de Note8 met 6 GB ruim van de naar schatting 3 GB RAM in de iPhone X. De iPhone X draait op iOS 11 en de Galaxy Note8 draait op Android Nougat. De voorkeur voor een bepaald besturingssystemen is vaak persoonlijk, maar in het algemeen wordt iOS intu´tiever gevonden dan Android. Qua opslag heb je bij Samsung alleen de keuze uit een 64 GB variant. De iPhone X kan je in een 64- en 256 GB uitvoering krijgen. Het geheugen bij de Note8 is wel weer eenvoudig en goedkoop uit te breiden met een microSD-kaart.

Beide toestellen zijn waterdicht
Beide toestellen zijn waterdicht

iPhone X vs Samsung Galaxy Note 8 camera

Allebei de telefoons hebben een 12-megapixel camera met optische zoom. De iPhone X heeft een f/1,8 groothoeklens en een f/2,4 zoomlens. Bij de Samsung Galaxy Note8 krijg je een f/1,7 groothoeklens en een f/2,4 zoomlens. In theorie zou de Samsung meer licht kunnen opvangen dan de iPhone X. Beide toestellen kunnen 4K-opnames maken. De iPhone X doet dit met maximaal 60 fps. De Note 8 komt niet verder dan 30fps. De selfiecamera van de Note is scherper (8-megapixel f/1,7) dan de selfiecamera op de iPhone X (7-megapixel f/2,2). De Apple iPhone X camera wordt tot slot nog gebruikt om je toestel te ontgrendelen, middels FaceID.

Samsung Galaxy Note8 Bokeh effect
Samsung Galaxy Note8 Bokeh effect

Conclusie

De iphone X en de Note 8 zijn beide toptoestellen voor een dito prijs. Beide toestellen hebben grote AMOLED schermen, kleine randen, dubbele 12-megapixel camera's en een waterdicht design van glas en metaal. Verschillen zijn er ook. De iPhone X ontgrendel je met faceID, daar waar je de Note8 waarschijnlijk ontgrendelt met de vingerafdrukscanner. Bij de Note8 ligt het accent ten slotte op de meegeleverde Stylus, daar waar de iPhone X meer gericht is op virtual reality. Of en welk van beide toestellen je moet kiezen is lastig. De telefoons bieden veel, maar zijn ook belachelijk duur. In het segment van 400 - 500 euro zijn tal van toestellen verkrijgbaar met specificaties die aardig in de buurt komen van de iPhone X en de Note 8. Omdat beide telefoons aan elkaar gewaagd zijn, zal de keuze uiteindelijk vooral afhangen van persoonlijke voorkeur en financiele ruimte.

portablegear.nl