Interessant:

Sony kondigt Android 8 toestellen aan

nieuws 31 augustus 2017 om 14:55

Sony heeft tijdens de IFA een drietal nieuwe smartphones aangekondigd. In het high-end segment komt Sony met de XZ1 en de XZ1-compact. Waterdichte toptoestellen, die uitblinken op camera- en audiogebied. In het middensegment ziet de XA1 Plus het levenslicht.

De Xperia XZ1 volgt de Xperia XZ. De Xperia XZ1 Compact is de kleine uitvoering van de XZ1. Beide toestellen verschillen voornamelijk in formaat, en uiteraard scherm van elkaar. De XZ heeft een 5,2-inch FullHD scherm, daar waar de XZ1 Compact een 4,6-inch HD-scherm heeft. De Xperia XZ1 Compact is door dit kleinere scherm uiteraard ook handzamer. Vreemd genoeg hebben beide telefoons wel een identieke batterij, terwijl normaal het grotere toestel een grotere batterij heeft.

Sony Xperia XZ1 Compact
Sony Xperia XZ1 Compact

Beide toestellen zijn voorzien van de nieuwste Motion Eye camera, die is gemaakt met de knowhow vanuit Sony’s cameraserie. Met deze camera kan je bijvoorbeeld sensationele Super slow motion video's opnemen van je dagelijkse momenten door met 960 frames per seconde te filmen. Met Predictive Capture maakt het toestel al een foto voordat je op de sluiterknop hebt gedrukt.

Nieuw is 3D Creator, een uniek en innovatief algoritme van Sony voor het snel en eenvoudig scannen van 3D voorwerpen. Voor de allereerste keer in een smartphone kun je nu binnen één minuut 3D scans van voorwerpen maken met vier verschillende scanmodi: hoofd scannen, gezicht scannen, eten scannen en vrij scannen. Je kunt het vervolgens met 3D stickers delen met je vrienden via messenger apps of je kunt het uploaden naar de 3D community zoals Sketchfab. Je kunt je scan zelfs naar een 3D printer sturen zodat je er een gedenkwaardig aandenken van kunt afdrukken.

Sony Xperia XZ1
Sony Xperia XZ1

Tot slot blinken zowel de Xperia XZ1 en de Xperia XZ1 Compact uit op audiogebied. De toestellen zitten vol met de nieuwste Sony technologieën die de audio verbeteren, zoals Hi-Res Audio, DSEE HX upscaling, LDAC, Digital Noise Cancelling (DNC) en ClearAudio+. Ook zijn de stereo-speakers verbeterd. Hierdoor krijgt je nu tot 40% meer geluidsdruk dan eerdere modellen, waardoor het de krachtigste Xperia speakers ooit zijn.

Sony Xperia XA1 Plus

Sony Mobile onthulde vandaag ook haar nieuwste aanvulling op de mid-range familie: de Xperia XA1 Plus. Deze smartphone bevat een 23-megapixel camera, een 5,5-inch Full HD-display. De Xperia XA1 Plus is verkrijgbaar in drie prachtige kleuren, strak design met dunne randen en een intuïtieve vingerafdruksensor op de aan/uit-knop. Dankzij de 3.430 mAh grote batterij en de Stamina mode kan je met de XA1 Plus met gemak de hele dag vooruit.

Sony Xperia XA1
Sony Xperia XA1

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia XA1 Plus is verkrijgbaar voor 349 euro in de kleuren goud, zwart en blauw en wordt in het najaar van 2017 op de markt gebracht. De Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact zijn per direct als pre-order te bestellen en zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf eind september 2017. De Xperia XZ1 is verkrijgbaar voor 699 euro en de XZ1 Compact voor 599 euro.

XZ1 en XZ1 Compact pre-order

Bij bestelling van de Xperia XZ1 of de XZ1 Compact tot en met 24 september 2017, krijg je een gratis Sony Wireless Noise Cancelling Headphone met een winkelwaarde van 300 euro. Er kan gekozen worden voor de Sony h.ear on Wireless Noise Cancelling WH-900N headphone in vier kleuren (Grayish Black, Pale Gold, Moonlit Blue, Twilight Red) of voor de Sony Wireless Noise Cancelling MDR-1000X headphone in de kleuren Black of Champagne.

portablegear.nl