Interessant:

Twee nieuwe Xperia X-smartphones

nieuws 1 september 2016 om 23:19

Sony heeft in Berlijn tijdens de IFA 2016, zoals verwacht, twee nieuwe toestellen in de Xperia X-reeks aangekondigd. Het gaat om de 700 euro kostende Xperia XZ met een 5,2-inch display en een adviesprijs van 700 euro, en de 450 euro kostende Xperia X Compact met een 4,6-inch display.

“Met Xperia willen we je bijstaan op de belangrijkste momenten, waardoor jouw dagelijks leven eenvoudiger en makkelijker verloopt,” aldus Hideyuki Furumi, Executive Vice President, Global Sales and Marketing, Sony Mobile Communications. “Met de Xperia XZ en Xperia X Compact kun je door de Triple image sensing-technologie elk moment vastleggen zoals jij het ziet - of het nu dag of nacht is - met haarscherpe foto's en levensechte kleuren.”

De Xperia XZ en de Xperia X Compact bieden nieuwe, verbeterde cameratechnologieën. De bekende beeldsensor is geoptimaliseerd en er zijn twee extra sensoren aan toegevoegd om volgens Sony uitstekende foto's te kunnen schieten. Beide toestellen hebben een 23-megapixel camera, die binnen 0,5 secondes vanuit stand-by een foto kunnen maken. Optische beeldstabilisatie is bij beide toestellen standaard.

Sony Xperia XZ

De op een Snapdragon 820 draaiende Xperia XZ heeft een 13 megapixel selfiecamera aan de voorzijde. Door de hoge gevoeligheid van ISO 6400 en 22 mm / 90-graden groothoeklens maak je ook goede foto's, zelfs met weinig licht. De Xperia XZ biedt ook hoogwaardige opnames in 4k voor haarscherpe video's. Het waterbestendige toestel oogt premium dankzij de glazen voorkant en de metalen achterkant. In de power-knop vind je een vingerafdruksensor. De Xperia XZ is verkrijgbaar in de keuren blauw, zwart en platinum.

Sony Xperia XZ
Sony Xperia XZ

Sony Xperia X Compact

De Xperia X Compact met een Snapdragon 625 processor, voegt de populaire compacte vorm-factor van Sony toe aan de Xperia X- serie. De Xperia X Compact is al weer de vierde compacte telefoon van Sony na de Xperia Z1 Compact, de Xperia Z3 Compact en de Xperia Z5 Compact. Het 4,6-inch scherm is gemaakt van het vrijwel onbreekbare Gorilla 4 glas. In combinatie met de afgeronde hoeken krijg je het gevoel dat het toestel gemaakt is uit slechts een stuk, waardoor het perfect in de hand ligt. De Xperia X Compact komt op de markt in de kleuren wit, zwart en blauw. Net als de Xperia XZ heeft de X Compact een vingerafdruksensor.

Sony Xperia X Compact
Sony Xperia X Compact

Verkrijgbaarheid

De nieuwe X-serie flagship Xperia XZ is verkrijgbaar in oktober voor een verkoopadviesprijs van € 699 en de Xperia X Compact is verkrijgbaar begin september voor een verkoopadviesprijs van € 449.

portablegear.nl