Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.4
Opslag MB
Scherm4,6" (319 ppi)
Camera20,7 megapixel
Foto Sony Xperia Z3 Compact 1 Foto Sony Xperia Z3 Compact 2 Foto Sony Xperia Z3 Compact 3 Foto Sony Xperia Z3 Compact 4 Foto Sony Xperia Z3 Compact 5 Foto Sony Xperia Z3 Compact 6 Foto Sony Xperia Z3 Compact 7 Foto Sony Xperia Z3 Compact 8

Inleiding

De Sony Xperia Z3 Compact is een 4,2-inch smartphone draaiend op Android 4.4. Net als de voorgaande Z-modellen is de Xperia Z3 Compact waterdicht. De toevoeging 'Compact' duidt enkel op de schermgrootte, want met een Snapdragon 801 2,5 GHz processor, een 20,7 (!) megapixel camera, 16 GB intern geheugen en 2 GB RAM zijn de prestaties allesbehalve compact. Als je een PS4 bezit dan is de Z3-lijn extra interessant. Je kan namelijk PS4-games afspelen op - in dit geval - de Xperia Z3 Compact. Handig als de tv bezet is en je toch wilt gamen. Je kan controls gebruiken op het scherm van de Z3 Compact, maar je kan ook de telefoon op een optionele houder te plaatsen om een originele PS4-controller te gebruiken. De Sony Xperia Z3 Compact komt in de kleuren zeegroen, oranje, wit en zwart. Tegelijk met de Xperia Z3 Compact, kwam Sony met de Xperia Z3 (5,2 inch) en de Xperia Z3 Tablet Compact(8 inch). Bijzonder is dat alle producten in de Z3-lijn dezelfde specificaties en software hebben met uitzondering van scherm, afmetingen en accuvermogen. De Z3 Compact was genomineerd voor de Telecom Awards 2014.

Verder lezen...

Sony Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact hands-on test

Specificaties

De Sony Xperia Z3 Compact is voorzien van een 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor met 2 GB RAM. De Sony Xperia Z3 Compact heeft 16 GB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (microSD). Het vermogen van de accu bedraagt 2.600 mAh. Met de Xperia Z3 Compact kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt verder Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets), WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en NFC (voor draadloze communicatie met andere NFC apparaten, zoals betaalterminals en audio-apparatuur). Foto's en video's maak je met de 20,7-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 2,2 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Sony Xperia Z3 Compact is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 1.280 x 720 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Daarnaast is het toestel IP68 gecodeerd, wat inhoudt dat het toestel volledig beschermd is tegen het binnendringen van stof en volledig waterdicht is. Tot slot biedt de Xperia Z3 Compact een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Sony Xperia Z3 Compact is enkel verkrijgbaar in de kleur groen,rood,wit,zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Xperia Z3 Compact draait op Android 4.4. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.4 KitKat is, net als alle versies vanaf 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw voor versie 4.4 zijn onder meer snellere prestaties en een betere accuduur. Daarnaast is er een nieuwe full-screen immersive mode waarin elke pixel op het scherm wordt weergegeven (en alle interface-elementen worden verborgen). Verder is in deze versie Google Cloud Print (waarmee je via WiFi draadloos kan printen met daarvoor geschikte apps) geintegreerd. Google Hangouts+ is vanaf Android 4.4 de centrale plaats voor communicatie: naast chat- en videogesprekken voeren kan je vanuit Hangouts nu ook SMS- en MMS-berichten versturen. Handig is verder een geintegreerde screen recorder, waarmee je een MP4-video kan maken van activiteiten op het scherm. Voor Android 4.4 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Sony Xperia Z3 Compact

Van de Sony Xperia Z3 Compact staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Xperia Z3 Compact is door 7bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,3. Lees in het Sony Xperia Z3 Compact testoverzicht de testen

Specificaties Sony Xperia Z3 Compact

Algemeen
ProductSony Xperia Z3 Compact
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht129 gram
Afmetingen127,3 x 64,9 x 8,7 mm
IP codering, IP68
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.600 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.4
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 801
Kloksnelheid4 core (max 2,5 GHz)
RAM2 GB
Uitbreidbaar
Opslag16 GB + microSD
Scherm
Scherm4,6" (319 ppi)
Resolutie1.280 x 720px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera20,7 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera2,2 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingmicroUSB