Interessant:

TomTom met scooternavigatie

nieuws 1 september 2016 om 09:47

Op de IFA heeft TomTom een navigatiesysteem speciaal voor scooterrijders geďntroduceerd. De leuk ontworpen TomTom VIO gaat 169 euro kosten en is continu verbonden met je smartphone, voor actuele route-informatie.

De TomTom VIO is de eerste met een smartphone verbonden satellietnavigatiesysteem voor (motor)scooters. De VIO is een speels vormgegeven apparaat met een handschoenvriendelijk touchscreen en dient als verlengstuk van een verbonden smartphone, waarop een slimme TomTom-app als zenuwcentrum dienstdoet. Op deze manier hoef je niet langer je mobiele telefoon uit je broek- of jaszak te vissen. De VIO biedt route-instructies aan de hand van beelden op het display en audio via een Bluetooth-systeem binnen de helm van de motorscooterrijder. Als een gesprek wordt ontvangen, geeft het display een foto weer van de beller.

TomTom VIO - Blauw
TomTom VIO - Blauw

Corinne Vigreux, medeoprichter en directeur van TomTom Consumer: "De innovatieve nieuwe TomTom VIO verandert de regels van het spel voor motorscooterrijders. Het apparaat stelt hen in staat om sneller op school of werk aan te komen. Het maakt ook een einde aan de noodzaak om bij een stoplicht met een smartphone in de weer te gaan of je tijdens het rijden af te vragen door wie je wordt gebeld. Motorscooterrijders kunnen de stadsjungle zo voor het eerst veilig, met vertrouwen en in stijl verkennen.”

TomTom VIO - Zwart
TomTom VIO - Zwart

De TomTom VIO is onmiddellijk verkrijgbaar voor € 169, via een select aantal winkelketens en de website van TomTom. Het apparaat wordt geleverd met een zwarte opklikbare siliconen beschermcover. Daarnaast zijn er zes alternatieve kleurvarianten van de beschermcover verkrijgbaar. Naast de VIO voert TomTom een aantal navigatiesystemen voor motorrijders onder de naam TomTom Rider.

Tijdens de IFA 2016 introduceerde TomTom ook drie nieuwe wearables, de TomTom Touch, de TomTom Runner 3 en de TomTom Adventurer, en een nieuwe reeks Go-navigatiesystemen.

portablegear.nl